VIDEO: Kisla repa s smetano
Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki se v naših krajih še posebej v sezoni kisle repe pogosto znajde na krožnikih.
SESTAVINE (za 4 porcije):
* 1 kg kisle repe
* žlica kokosovega olja
* ena srednje velika čebula
* strok česna
* sol Kotanyi
* poper Kotanyi
* malo čilija v prahu Kotanyi
* ščepec timijana Kotanyi
* ščepec rožmarina Kotanyi
* 1 lovorjev list Kotanyi
* kisla smetana (za vegansko različico sojina smetana)
* 400 g kuhanega fižola za prilogo
OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju malce popražimo nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo kislo repo in malce pražimo. Po nekaj minutah praženja, jo prelijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo cca 10-15 minut, da se malce zmehča in spusti svoj značilen sok in okus. Na koncu, pred serviranjem, umešamo kislo smetano (ali sojino smetano za vegansko različico recepta). Zraven se po tradiciji prileže kuhan fižol v zrnju.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

Komentarji (0)