Vse za peko palačink do –40 %

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
VIDEO: Kisla repa s smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Kisla repa s smetano

Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki se v naših krajih še posebej v sezoni kisle repe pogosto znajde na krožnikih. 

SESTAVINE (za 4 porcije): 
* 1 kg kisle repe
* žlica kokosovega olja
* ena srednje velika čebula
* strok česna
* sol Kotanyi
* poper Kotanyi
* malo čilija v prahu Kotanyi
* ščepec timijana Kotanyi
* ščepec rožmarina Kotanyi
* 1 lovorjev list Kotanyi
* kisla smetana (za vegansko različico sojina smetana)
* 400 g kuhanega fižola za prilogo

OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju malce popražimo nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo kislo repo in malce pražimo. Po nekaj minutah praženja, jo prelijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo cca 10-15 minut, da se malce zmehča in spusti svoj značilen sok in okus. Na koncu, pred serviranjem, umešamo kislo smetano (ali sojino smetano za vegansko različico recepta). Zraven se po tradiciji prileže kuhan fižol v zrnju.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar.

Top hiti