Kisla juha
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kisla juha

Kisla juha se najbolj prileže po kakšnem praznovanju, pa tudi kar tako je prav okusna. Moja različica je primerna za vse tiste, ki niste ljubitelji klasičnih kislih juh s svinjskimi nogicami ali repki, saj sem uporabila le meso v kockah.

SESTAVINE:
* 500 g svinjskega mesa v kockah
* 1 čebula
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 700 g zmrznjene zelenjave za juhe (korenje, krompir, grah, koleraba ali po želji še kaj)
* 1 l jušne osnove
* 1 l vode + voda za zalivanje mesa
* vejica zelene
* šopek peteršilja
* začimbe po okusu: sol, poper, muškatni orešček, ostra paprika, sladka paprika, lovorjev list, rožmarin
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 1 žlica kisle smetane

OPIS POSTOPKA:
V večjo skledo damo malo olja in na njem popražimo meso, ki ga malce posolimo in dodamo še poper, muškatni orešček in ostro papriko. Med praženjem prilivamo po malo vode.

Dodamo sesekljano čebulo in česen ter ob stalnem mešanju in prilivanju vode kuhamo tako dolgo, da se čebula popolnoma raztopi. 
Potem prilijemo 1 l jušne osnove in 1 liter vode (lahko manj), pustimo, da zavre, dodamo zeleno in zelenjavo, dosolimo po okusu in pustimo, da se zelenjava v juhi na zmernem ognju skuha. 
Pred koncem kuhanja dodamo še peteršilj, juho okisamo z jabolčnim kisom, ki ga zamešamo z žlico kisle smetane. Pustimo, da še malo povre in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 1h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

* 500 g svinjskega mesa v kockah* 1 čebula * olivno olje* 3 stroki česna * 700 g zmrznjene zelenjave za juhe (korenje, krompir, grah, koleraba ali po želji še kaj) * 1 l jušne osnove* 1 l vode + voda za zalivanje mesa* vejica zelene* šopek peteršilja* začimbe po okusu: sol, poper, muškatni orešček, ostra paprika, sladka paprika, lovorjev list, rožmarin * 1 žlica jabolčnega kisa* 1 žlica kisle smetane
Želiš oddati svoj recept?