Karamelizirani mandlji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Karamelizirani mandlji

SESTAVINE:
* 1 paket neolupljenih mandljev
* 1 dl vode
* 100 g sladkorja v prahu
* sol
* cimet

OPIS POSTOPKA:
1. V posodo dajte vodo in segrejte kuhalno ploščo na srednjo temperaturo.
2. Dodajte sladkor v prahu in premešajte z leseno kuhalnico.
3. Dodaj cimet in mandlje in ves čas mešaj.
4. Po 10-15 minutah mešanja bo voda izparela in sladkor bo karameliziral.
5. Medtem, ko boste še naprej mešali, bo mandlje obdal sladkorni sirup in se strdil.
6. Mandlje stresite na pladenj, obložen s peki papirjem, ter pustite, da se popolnoma ohladijo.
7. Mandlje lahko "grickaš" kar tako, ali pa jih nasekljaš in uporabiš kot posip za sladoled ali pri kakšni drugi sladici.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + nekaj ur za ohlajanje v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

* 1 paket neolupljenih mandljev * 1 dl vode * 100 g sladkorja v prahu * sol * cimet 1. V posodo dajte vodo in segrejte kuhalno ploščo na srednjo temperaturo. 2. Dodajte sladkor v prahu in premešajte z leseno kuhalnico. 3. Dodaj cimet in mandlje in ves čas mešaj. 4. Po 10-15 minutah mešanja bo voda izparela in sladkor bo karameliziral. 5. Medtem, ko boste še naprej mešali, bo mandlje obdal sladkorni sirup in se strdil. 6. Mandlje stresite na pladenj, obložen s peki papirjem, ter pustite, da se popolnoma ohladijo. 7. Mandlje lahko "grickaš" kar tako, ali pa jih nasekljaš in uporabiš kot posip za sladoled ali pri kakšni drugi sladici.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.