Kamutovi žličniki (vkuha za juho)
SESTAVINE:
* jajce
* ščep soli
* 4 žlice kamutovega zdroba
* jušna osnova
OPIS POSTOPKA: V manjši posodi razžvrkljamo soljeno jajce. Dodamo 4 žlice zdroba in mešamo do homogene mase. Maso pustimo vsaj 30 minut počivati, da nabrekne.
Ker želimo, da bodo žličniki lepi, obvezno preden zajamemo maso z jajčkom, žlico namočimo v vročo juho. Potrudimo se, da vsakokrat zajamemo enako količino mase, tako bodo dobri in lepi. Žličniki so kuhani, ko pridejo na površje.
Krožnik juhe po želji okrasimo s peteršiljem, ki ga obvezno nasekljamo svežega za boljši izkoristek vitaminov.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)