PODCAST: Kako se znane Slovenke soočajo s stresom?

PODCAST: Kako se znane Slovenke soočajo s stresom?

PODCAST SANJA GROHAR

Uporabniki Android telefonov lahko podcast poslušate podcast tukaj.

Uporabniki Apple telefonov s Sanjo poslušate tukaj.

PODCAST SAŠA ZOR

Uporabniki Android telefonov lahko pogovor s Sašo poslušate na povezavi tukaj.

Uporabniki Apple telefonov pa lahko pogovor poslušate tukaj.

PODCAST LEA FILIPOVIČ - LEPA AFNA

Uporabniki Android telefonov lahko pogovor z Leo poslušate na povezavi tukaj.

Uporabniki Apple telefonov pa lahko pogovor poslušate tukaj.

PODCAST AJDA ROTAR URANKAR

Uporabniki Android telefonov lahko pogovor z Ajdo poslušate na povezavi tukaj.

Uporabniki Apple telefonov pa lahko pogovor poslušate tukaj.

PODCAST EVA BOTO

Uporabniki Android telefonov lahko pogovor z Evo poslušate na povezavi tukaj.

Uporabniki Apple telefonov pa lahko pogovor poslušate tukaj.

V okviru projekta Malinca Lifestyle govorimo o različnih temah, ki so pomembne za srečno in zdravo življenje.

In ker sreča in zdravje nista samo zdrava prehrana in gibanje, ampak tudi mentalna moč in odpornost proti stresu, smo avgust posvetili spopadanju s stresom, mentalnemu zdravju in pozitivni psihologiji.

Življenje je pisan mozaik, ki prinese marsikaj in čisto vsak izmed nas se je že srečal s stresom, morda celo tesnobo in depresijo. Stres je pravzaprav nekaj, o čemer se po eni strani veliko govori, žal pa pogosto bolj malo ukrepa …

V goste sem zato povabila nekaj zanimivih, uspešnih in medijsko izpostavljenih sogovornic, ki nam bodo v štirih podcastih pokazale vsaka svoj vidik na stres in duševno zdravje ter nam povedale, kako se s stresom soočajo one. 

Z nami bodo znana pevka Eva Boto, oblikovalka, športnica in mamica Ajda Rotar Urankar, priljubljena vlogerka Lea Filipovič, znana kot Lepa Afna, direktorica prodaje in marketinga Hotela Intercontinental, Saša Zor in srečna mamica, voditeljica ter lastnica lastne blagovne znamke oblačil, Sanja Grohar.

Vsak teden nas torej čaka nov in zanimiv pogovor in vsekakor je vsaki od zanimivih sogovornic res vredno prisluhniti.

Pa še malo več o mojih sogovornicah: 

Eva Boto je slovenska pevka, ki jo je Slovenija najbolj spoznala pri njenih rosnih šestnajstih, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija in potem Slovenijo zastopala na Evroviziji. Leta 2016 je zmagala tudi na Slovenski popevki. Poznamo jo kot pozitivno in vedno nasmejano dekle in tudi njene skladbe so pogosto pozitivno obarvane, kar vsekakor pove nekaj o njenem značaju in nam daje tudi možnost sklepanja o tem, kako se spopada s trenutki, ki niso tako lepi. Kako stresno je Evino življenje in s kakšnimi pritiski se sooča, izveš v podcastu.

Ajda Rotar Urankar je oblikovalka, ki ima dolgoletne oblikovalske izkušnje na področju razvoja blagovnih znamk, za svoje delo pa je prejela številne nagrade. Je športnica in mamica in lastnica spletne trgovinice. Skratka izredno aktivna ženska, ki ji nekako uspe uskladiti družino, službo, lastno blagovno znamko in še prosti čas. Oba z možem sta medijsko izpostavljeni osebi, ki veliko trenutkov delita tudi na Instagramu. Kako ji vse to uspeva, kako naporen je tak življenjski stil in kako se bori proti stresu, pa nam bo zaupala v podcastu.

Lea Filipovič – Lepa Afna je eno tistih prvih slovenskih deklet, ki je začelo z vloganjem o vsebinah, ki so ji blizu in jo zanimajo. In s tem je tudi uspela. Na Instagramu jo spremlja že več kot 100 000 sledilcev, njen Youtube Kanal je eden od bolj gledanih, razvila pa je tudi čisto svojo blagovno znamko. Prav vsaka deklica si danes želi, da bi v svoji šolski torbi imela zvezke in druge potrebščine Lepe Afne, oblečeno pa njeno majčko. A s tako močno izpostavljenostjo javnosti zagotovo pridejo tudi trenutki, ki so stresni, zato smo jo povprašali, kako se s tem sooča.

Saša Zor živi dinamično življenje razpeto med Slovenijo in tujino, saj je strokovnjakinja s področja hotelirstva, prodaje in marketinga v turizmu. Je direktorica prodaje in marketinga Hotela Intercontinental, na Instagramu pa jo najdemo pod vzdevkom Sasha Foodiva, saj s svojimi sledilci deli recepte, ki jih z ljubeznijo pripravlja za svojo družinico. Saša je namreč tudi mamica, ki ji nekako uspe usklajevati družinsko in poslovno življenje. Je ena tistih modernih ženskih, za katere bi človek rekel, da zmorejo vse. Kako doseči vse to, ne da bi podlegli stresu, nam bo Saša zaupala v tokratnem pogovoru.

Sanja Grohar je leta 2005 osvojila naziv Miss Slovenije. Kasneje se je odločila za pevsko kariero, bila pa je tudi televizijska voditeljica. Uspešna manekenka ima tudi precej izkušenj z življenjem v tujini, danes pa je mamica, ki se posveča svojemu sinčku Nicolaiu. Njen Instagram profil vztrajno raste, ima pa danes tudi svojo modno znamko oblačil They call me bam bam. V podcastu mi je zaupala kako se je spopadala z anksioznostjo ter kako ji je vloga mlade mami pri tem pomagala.

Vabim te, da se mi pridružiš pri poslušanju.
________________________

Ti beseda Podcast ni poznana? Podcast služi kot čudovita alternativa vsem video tečajem, saj mu lahko prisluhneš v avtu, na fitnesu ali pa med kakšnim drugim opravilom.

Gre za preprosto in brezplačno aplikacijo, ki si jo naložiš tudi na svoj pametni telefon.

S pomočjo internetne povezave lahko potem kadarkoli in kjerkoli želeno vsebino tudi poslušaš. Lahko pa si podcast tudi predhodno preneseš in ga lahko poslušaš tudi tam, kjer internetne povezave ni.

Torej, kako poslušati podcast?

  • Uporabniki iPhone telefonov lahko poslušate podcast tako, da si prenesete aplikacijo "Apple Podcasts".
  • Uporabniki Android telefonov lahko poslušate podcast tako, da si prenesete aplikacijo ''Google Podcasts''.