Kakijev kolač z rožičem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
* 4 jajca
* 1 lonček kefirja
* 1/2 lončka sončničnega olja
* 1 strok vanilije
* 1 pecilni prašek
* 1 lonček pirine moke
* 1/2 lončka riževe moke
* 1/2 lončka rožičeve moke
* 1/2 soka limone
* 2 žlici ruma
* 2-3 kakiji
* 1/2 žličke cimeta
 
OPIS POSTOPKA: V prvi posodi zmešmo vse tri vrste moke s pecilnim praškom. V drugi posodi zmešamo najprej jajca, nato počasi dodajamo olje, kefir, limono, rum. Ko dobimo lepo gladko zmes, počasi dodajamo in primešamo še moko s pecilnim praškom.. Maso vlijemo v pekač (lahko okrogel pekač premera 24-26 cm za pite), ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Kakije izdolbemo, da dobimo meso brez lupine in ga narežemo na manjše dele ter posujemo s cimetom. Kakijevo maso nato položimo na maso, ki smo jo vlili v pekač in pečemo 45 min na 180 stopinj cellzija.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Nena Bizjak

SESTAVINE:  * 4 jajca * 1 lonček kefirja * 1/2 lončka sončničnega olja * 1 strok vanilije * 1 pecilni prašek * 1 lonček pirine moke * 1/2 lončka riževe moke * 1/2 lončka rožičeve moke * 1/2 soka limone * 2 žlici ruma * 2-3 kakiji * 1/2 žličke cimeta   OPIS POSTOPKA: V prvi posodi zmešmo vse tri vrste moke s pecilnim praškom. V drugi posodi zmešamo najprej jajca, nato počasi dodajamo olje, kefir, limono, rum. Ko dobimo lepo gladko zmes, počasi dodajamo in primešamo še moko s pecilnim praškom.. Maso vlijemo v pekač (lahko okrogel pekač premera 24-26 cm za pite), ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Kakije izdolbemo, da dobimo meso brez lupine in ga narežemo na manjše dele ter posujemo s cimetom. Kakijevo maso nato položimo na maso, ki smo jo vlili v pekač in pečemo 45 min na 180 stopinj cellzija. ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Nena Bizjak V prvi posodi zmešmo vse tri vrste moke s pecilnim praškom. V drugi posodi zmešamo najprej jajca, nato počasi dodajamo olje, kefir, limono, rum. Ko dobimo lepo gladko zmes, počasi dodajamo in primešamo še moko s pecilnim praškom.. Maso vlijemo v pekač (lahko okrogel pekač premera 24-26 cm za pite), ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Kakije izdolbemo, da dobimo meso brez lupine in ga narežemo na manjše dele ter posujemo s cimetom. Kakijevo maso nato položimo na maso, ki smo jo vlili v pekač in pečemo 45 min na 180 stopinj cellzija.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek