Kakavovo pecivo s kislo smetano

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 jajca
* 100 g datljev
* 100 g kokosovega sladkorja
* 100 g kokosove moke
* 5 jušnih žlic kokosovega olja
* pecilni prašek
* vanilin sladkor
* ščep soli
* 200 g moke
* 10 žlic kakava s cejlonskim cimetom
* 1 dcl mlačne vode
Srednja plast:
* 250 g kisle smetane
* 3 jušne žlice javorjevega sirupa
Zgornja plast:
* 1 dcl kokosovega mleka
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 200 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA:
 
Biskvit: ločimo rumenjake in beljake v dve posodi. Rumenjakom dodamo kokosov in vanilijev sladkor. Miksamo cca. 5 minut, dokler jajca niso penasto umešana. Dodamo jim ščep soli, kokosovo olje, kokosovo moko, kakav, moko zmešano s pecilnim praškom, in zmiksanimi datlji (pri miksanju uporabimo 1 dcl vode). Dobro premešamo in dodamo trd sneg beljakov. Narahlo premešamo z lopatko. Maso zlijemo v pekač s peki papirjem in postavimo v ogreto pečico na 200 stC. Pečemo cca. 15 minut.

Srednja plast: zmešamo kislo smetano z javorjevim sirupom in namažemo na pečen biskvit.

Zgornja plast čokolade: v kozici segrejemo kokosovo mleko s sladkorjem in vanj nadrobimo čokolado. Odstavimo iz štedilnika, da se čokolada med mešanjem do konca stopi, zatem pa prelijemo čez ohlajen biskvit s kremo. Pecivo postavimo čez noč v hladilnik in narezanega na kocke postrežemo ob čaju ali kavi. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek