Juha iz muškatne buče
SESTAVINE:
* 1 muškatna buča
* 3 večja korenja
* 1 glavica čebule
* sol
* poper
* kurkuma
* peteršilj, bučna in sončnična semena za posip
OPIS POSTOPKA:
1 glavico čebule drobno nasekljamo in na malo olivnega olja na hitro prepražimo, da porumeni. Bučo olupimo, korenje očistimo ter ju narežemo na manjše kocke ter dodamo k čebuli, da se na kratko prepraži še nekaj minut. Zalijemo z vročo vodo, toliko da prekrije vse sestavine. Kuhamo, dokler vse ne postane mehko. Ko je kuhano, zmešamo s paličnim mešalnikom in po potrebi dodamo vodo do želene gostote. Začinimo z malo soli, popra in kurkume ter posujemo s svežim peteršiljem, bučnimi in sončničnimi semeni.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Andrea Brnjić
Komentarji (0)