Juha iz hokaido buče
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Juha iz hokaido buče

SESTAVINE: 
* 1 srednje velika hokaido buča
* 600 ml jušne osnove
* 20g masla
* 2 stroka česna
* ščepec čilija ali žlička čili omake
* 1 čebula
* 2 cm svežega ingverja
* 50ml kokosovega mleka
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* limeta

OPIS POSTOPKA: 1. Bučo olupimo in narežemo na majhne koščke. V lonec mrzle vode dodamo narezano bučo, nekaj kapljic olivnega olja, ščepec soli in popra, ter 2 stroka česna. Zavremo in kuhamo še 15 minut.
2. Vmes na nizki temperaturi prepražimo na maslu čebulo, ki smo jo prej sesekljali. Nato dodamo kuhano bučo skupaj s česnom, jušno osnovo, nastrgan ingver, 30 ml kokosovega mleka, čili in po potrebi še sol. Kuhamo še 10 minut na srednji temperaturi.
3. Na koncu juho dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom, da je čisto tekoča. Krožnike okrasimo s kokosovim mlekom in limetinim sokom.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

  * 1 srednje velika hokaido buča * 600 ml jušne osnove * 20g masla * 2 stroka česna * ščepec čilija ali žlička čili omake * 1 čebula * 2 cm svežega ingverja * 50ml kokosovega mleka * olivno olje * himalajska sol * poper * limeta  1. Bučo olupimo in narežemo na majhne koščke. V lonec mrzle vode dodamo narezano bučo, nekaj kapljic olivnega olja, ščepec soli in popra, ter 2 stroka česna. Zavremo in kuhamo še 15 minut. 2. Vmes na nizki temperaturi prepražimo na maslu čebulo, ki smo jo prej sesekljali. Nato dodamo kuhano bučo skupaj s česnom, jušno osnovo, nastrgan ingver, 30 ml kokosovega mleka, čili in po potrebi še sol. Kuhamo še 10 minut na srednji temperaturi. 3. Na koncu juho dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom, da je čisto tekoča. Krožnike okrasimo s kokosovim mlekom in limetinim sokom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.