Jesenska proteinska kaša
SESTAVINE:
* 35 g prosene kaše
* 120 ml riževega mleka
* 10 g eritritola
* 1/2 hruške
* kokosovo olje (za premaz)
* 1 čž kisle smetane (lahko spustiš ali pa nadomestiš z ovseno smetano)
* ščepec cimeta
* 1/2 čž eritritola za posip
OPIS POSTOPKA: Zgoraj naštete sestavine zadostujejo za eno osebo oziroma za eno posodico za souffle. Posodico za souffle premažemo s kokosovim oljem in vanjo stresemo proseno kašo, dodamo eritritol in prilijemo riževo mleko. Dodamo na koščke narezano hruško, dobro premešamo in pečemo 45 minut na 200 °C. Po 45 minutah proseno kašo vzamemo iz pečice, jo po vrhu premažemo z žličko kisle smetane in čez potresemo cimet in eritritol. Proseno kašo vrnemo v pečico in jo pečemo še 5 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)