Jesenska mehiška enolončnica s sirovo quesadilljo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenska mehiška enolončnica s sirovo quesadilljo

SESTAVINE: 
* 1 manjša hokaido buča
* 1 ogromen korenček - ali več manjših ;) 
* zelena bučka
* pol glave brokolija
* 250 g kuhanega rdečega fižola
* 100 g kuhane koruze
* 150 g kuhane čičerike
* 200 g paradižnikove mezge
* začimbe: sol, poper, mleta črna kumina, peteršilj, olivno olje, čili oz. tabasko omaka
Za quesadilljo: 
* že kupljene koruzne tortilje (lahko pa tudi polnozrnate ali iz bele moke, po okusu) 
* 1 paket veganskega sirčka (ali klasični sir iz kravjega mleka ki je za tople sendviče ali za na pizzo)
 
OPIS POSTOPKA: 
Najprej narežemo hokaido bučo na majhne koščke (ni je potrebno lupiti, je jedilna tudi z olupkom), damo v posodo za kuhanje juhe in jo zalijemo z vodo - kuhamo približno 25 min, nato juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Če je juha pregosta se doda še voda. Nato v posodi prepražimo narezan korenček, zeleno bučko in brokoli na malo olja, ko je le ta zapečena jo zalijemo s spasirano hokaido juho. Nato dodamo še paradižnikovo mezgo, koruzo in že skuhane stročnice. Začinimo po okusu z navedenimi začimbami (vse razen čilija oz. tabaska). In kuhamo še približno 10 minut. Če se juha preveč zgosti ji dodamo še malo vode - odvisno od okusa oziroma priljubljene gostote. Ko juho postrežemo v krožnik se šele tedaj poljubno in po okusu, doda še malo mletega čilija ali tabasko omake.  Mi v družini imamo vsi različen okus, kar se pekočega tiče, zato je juha primerna za vsakogar :)
Medtem ko se juha kuha še zadnjih 5 min, že lahko pečemo tortilje, jaz sem jih v ponvi na štedilniku, gre pa tudi v pečici. Med 2 tortilje damo: sir in posujemo s nasekljanim peteršiljem (lahko je svež ali posušen), za tiste ki imate radi pekoče se lahko po sirčku posuje tudi malo mletega čilija. Tako pripravljeno quesadilljo popečemo na vsaki strani v ponvi da se lepo zapeče oziroma sirček znotraj začne topiti, za to ni potrebnega nobenega olja. Ko je pečena se nareže na kose in postreže z juho.
Dober tek :) 

ČAS PRIPRAVE: 40 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Mirna Polanec  

 

  * 1 manjša hokaido buča * 1 ogromen korenček - ali več manjših ;)  * zelena bučka * pol glave brokolija * 250 g kuhanega rdečega fižola * 100 g kuhane koruze * 150 g kuhane čičerike * 200 g paradižnikove mezge * začimbe: sol, poper, mleta črna kumina, peteršilj, olivno olje, čili oz. tabasko omaka   Najprej narežemo hokaido bučo na majhne koščke (ni je potrebno lupiti, je jedilna tudi z olupkom), damo v posodo za kuhanje juhe in jo zalijemo z vodo - kuhamo približno 25 min, nato juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Če je juha pregosta se doda še voda. Nato v posodi prepražimo narezan korenček, zeleno bučko in brokoli na malo olja, ko je le ta zapečena jo zalijemo s spasirano hokaido juho. Nato dodamo še paradižnikovo mezgo, koruzo in že skuhane stročnice. Začinimo po okusu z navedenimi začimbami (vse razen čilija oz. tabaska). In kuhamo še približno 10 minut. Če se juha preveč zgosti ji dodamo še malo vode - odvisno od okusa oziroma priljubljene gostote. Ko juho postrežemo v krožnik se šele tedaj poljubno in po okusu, doda še malo mletega čilija ali tabasko omake.  Mi v družini imamo vsi različen okus, kar se pekočega tiče, zato je juha primerna za vsakogar :) Medtem ko se juha kuha še zadnjih 5 min, že lahko pečemo tortilje, jaz sem jih v ponvi na štedilniku, gre pa tudi v pečici. Med 2 tortilje damo: sir in posujemo s nasekljanim peteršiljem (lahko je svež ali posušen), za tiste ki imate radi pekoče se lahko po sirčku posuje tudi malo mletega čilija. Tako pripravljeno quesadilljo popečemo na vsaki strani v ponvi da se lepo zapeče oziroma sirček znotraj začne topiti, za to ni potrebnega nobenega olja. Ko je pečena se nareže na kose in postreže z juho. Dober tek :) 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.