Jajca na oblaku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jajca na oblaku

1
Jajca na oblaku so malo drugačen način priprave jajca na oko brez dodane maščobe. Priprava nam bo vzela le 5 minut, okus pa je izvrsten. Jajce postane skoraj kot sladica.

SESTAVINE:
* jajce
* himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Da je sneg dovolj trd preverimo tako, da posodo obrnemo na glavo pa sneg kljub temu ne bo padel ven. Dodamo še ščepec soli in ponovno premešamo. Kupčke snega položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Napravimo še majhno luknjico za rumenjak in ga damo v luknjico. V pečici pečemo 3 min in nato postrežemo.

Snegu lahko dodamo tudi nariban parmezan ali začimbe. 

ČAS PRIPRAVE: 5 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana H.

 

* jajce * himalajska sol  Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Da je sneg dovolj trd preverimo tako, da posodo obrnemo na glavo pa sneg kljub temu ne bo padel ven. Dodamo še ščepec soli in ponovno premešamo. Kupčke snega položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Napravimo še majhno luknjico za rumenjak in ga damo v luknjico. V pečici pečemo 3 min in nato postrežemo. Snegu lahko dodamo tudi nariban parmezan ali začimbe. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Jožica Cimbola

Ta recept mi je pa zelo všeč. Bom poskusila.