Jajca na oblaku

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 4

Jajca na oblaku so malo drugačen način priprave jajca na oko brez dodane maščobe. Priprava nam bo vzela le 5 minut, okus pa je izvrsten. Jajce postane skoraj kot sladica.

SESTAVINE:
* jajce
* himalajska sol

OPIS POSTOPKA: 
Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Da je sneg dovolj trd preverimo tako, da posodo obrnemo na glavo pa sneg kljub temu ne bo padel ven. Dodamo še ščepec soli in ponovno premešamo. Kupčke snega položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Napravimo še majhno luknjico za rumenjak in ga damo v luknjico. V pečici pečemo 3 min in nato postrežemo.

Snegu lahko dodamo tudi nariban parmezan ali začimbe. 

ČAS PRIPRAVE: 5 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana H.

 

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Da je sneg dovolj trd preverimo tako, da posodo obrnemo na glavo pa sneg kljub temu ne bo padel ven. Dodamo še ščepec soli in ponovno premešamo. Kupčke snega položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Napravimo še majhno luknjico za rumenjak in ga damo v luknjico. V pečici pečemo 3 min in nato postrežemo. Snegu lahko dodamo tudi nariban parmezan ali začimbe. ČAS PRIPRAVE: 5 minRECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana H.  Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Da je sneg dovolj trd preverimo tako, da posodo obrnemo na glavo pa sneg kljub temu ne bo padel ven. Dodamo še ščepec soli in ponovno premešamo. Kupčke snega položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Napravimo še majhno luknjico za rumenjak in ga damo v luknjico. V pečici pečemo 3 min in nato postrežemo. Snegu lahko dodamo tudi nariban parmezan ali začimbe. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek