Jagodno čokoladna torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
* 2 jajci
* 30 g kokosovega sladkorja
* 40 g moke
* pecilni prašek (1 žlička)
* 5 žlic kakava
Čokoladna krema:
* 200 ml sladke smetane
* 100 g temne čokolade
* dve žlički agar agar
Jagodna plast:
* 2 pesti jagod
* šopek metinih listov
* agar agar 

OPIS POSTOPKA:
 
Biskvit: jajca stepemo s sladkorjem do penastega - cca. 4 minute. Dodamo postopoma moko s pecilnim in kakavom. Mešamo, da se masa poveže. Jo prelijemo v prej namaščen pekač in pečemo v ogreti pečici cca. 10 minut na 180stC. Pustimo da se biskvit ohladi. vmes pa pripravimo čokoladno kremo.

Čokoladna krema: Pripravimo posodo v kateri na nizkem ognju segrevamo 50 ml sladke smetane in vanjo postopoma vmešamo nadrobljeno čokolado. Ves čas mešamo. Ko se čokolada že lepo stopi, dodamo agar in kuhamo še vsaj 3 - 4 minute. Stepemo preostalo sladko smetano, ki ji dodamo dve žlici kokosovega sladkorja. Potem pa v mlačno stopljeno čokolado nežno vmešamo stepeno smetano, da dobimo puhast mousse. Mousse nato vlijemo na biskvit v pekač. Postavimo v hladilnik za cca. eno uro.

Pripravimo še jagodni preliv, ki bo torto osvežil. Jagode zmiksamo in postavimo v kozico na nizko temperaturo. Dodamo natrgane listke mete in mešamo, da se eterična olja mete pomešajo z jagodo. Dodamo žlico agarja in kuhamo še 3-4 minute. Jagodni preliv le še prelijemo čez čokoladni mousse na torti in postavimo nazaj v hladilnik za nekaj ur. Torto poljubno okrasimo s trenutno cvetočimi vrtnicami in zelenjem.

ČAS PRIPRAVE: 70 minut + hlajenje 3 ure 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek