Jabolčni zavitek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčni zavitek

2

SESTAVINE:

* listnato testo

* 250g kokosovega olja

* 1l skute

* 2kg jabolk

* kisla smetana

* cimet

* eritritol

* 3 jajca

* kokosov sladkor



OPIS POSTOPKA: V ponvi raztopimo kokosovo maslo, ki ga namažemo po testu. Z mešalcem zmešamo skuto, 2 jajci in kislo smetano. Nadev premažemo po namaščenem testu. Po vrhu potresemo naribana jabolka, poljubno količino cimeta in malo kokosovega sladkorja. Vse skupaj zavijemo in stlačimo v namaščeni pekač. Po vrhu pomažemo z raztopljenim kokosovim maslom in zmešanim jajcem. Pečemo v pečici približno 1 uro pri 200 stopinjah. Pa dober tek.



ČAS PRIPRAVE: 90 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana Š.


,* listnato testo ,* 250g kokosovega olja ,* 1l skute ,* 2kg jabolk ,* kisla smetana ,* cimet ,* eritritol ,* 3 jajca ,* kokosov sladkor , , V ponvi raztopimo kokosovo maslo, ki ga namažemo po testu. Z mešalcem zmešamo skuto, 2 jajci in kislo smetano. Nadev premažemo po namaščenem testu. Po vrhu potresemo naribana jabolka, poljubno količino cimeta in malo kokosovega sladkorja. Vse skupaj zavijemo in stlačimo v namaščeni pekač. Po vrhu pomažemo z raztopljenim kokosovim maslom in zmešanim jajcem. Pečemo v pečici približno 1 uro pri 200 stopinjah. Pa dober tek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

Danica, pirino testo lahko kupite v vsaki večji trgovini, vendar v večji meri niso iz ekološko pridelane moke. Če želite ekološko testo priporočam, da ga pripravite sami, pomagate si lahko z receptom za polnozrnat štrudelj, ki ga najdete na www.malinca.si/blog/polnozrnat-strudelj.

Danica Matjanec

Jabolčni zavitek je videti bogat in je verjetno tudi slasten.Zanima me, kje lahko dobim gotovo testo iz ekološke pirine moke?
Danica