Jabolčni pirin štrudelj za diabetike
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčni pirin štrudelj za diabetike

3

SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke 
* 1 ščepec soli 
* 2 žlici jabolčnega kisa 
* 1 žlička olivnega olja
* 125 g grškega jogurta
* 70 ml tople vode
* 600 g jabolk 
* 3 žličke cimeta

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo pirino moko, sol, jabolčni kis, olivno olje, vodo in grški jogurt. Z rokami pregnetemo v testo (po potrebi lahko testu dodajamo toplo vodo, dokler ne dobimo primerne strukture). Tako pripravljeno testo razdelimo na 3 enake dele in ga pustimo počivati. Medtem olupimo jabolka, jih naribamo in dodamo cimet (lahko tudi naravno sladilo - npr. eritritol). Vzamemo testo in vsak del posebej v obliki kvadrata razvaljamo na pomokani delovni površini. Po celotni razvaljani površini enakomerno razporedimo pripravljena jabolka in testo zavijemo v štrudelj, kot je prikazani na sliki. Pečemo na 180 ⁰C približno 35 minut.

ČAS PRIPRAVE: 1h 30min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Malinca

Hojla Nataša, potrebujete en lonček grškega jogurta, 150 g.

Nataša Pregl

Kako velik grski jogurt potrebujem?

Sabina Kokalj

Super, hvala za recept. Moja hči ima diabetes tip 1,zato še več takih receptov. Pridejo še kako prav.