Jabolčni muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčni muffini

SESTAVINE:
* 3 banane (pretlačene)
* 1/3 lončka grškega jogurta
* 1/3 lončka arašidovega masla
* 3 žlice olčnjega olja
* 85g rjavega sladkorja
* 1 jajce
* 160g ovsene moke
* 70g koruzne moke
* 1 žlica škroba
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* ½ žličke (himalajske) soli
* 2 manjši jabolki (olupljeni in zrezani na koščke)

OPIS POSTOPKA: V mikser damo jajca, sladkor in pretlačene banane, nato med mešanjem dodamo še grški jogurt, oljčno olje in arašidovo maslo. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in jih z lopatko vmešamo v mokre. Na koncu primešamo še koščke jabolk. Muffini so dobra različica za štrudelj, saj je okus neverjetno podoben. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

* 3 banane (pretlačene) * 1/3 lončka grškega jogurta * 1/3 lončka arašidovega masla * 3 žlice olčnjega olja * 85g rjavega sladkorja * 1 jajce * 160g ovsene moke * 70g koruzne moke * 1 žlica škroba * 1 žlička pecilnega praška * 1 žlička cimeta * ½ žličke (himalajske) soli * 2 manjši jabolki (olupljeni in zrezani na koščke) V mikser damo jajca, sladkor in pretlačene banane, nato med mešanjem dodamo še grški jogurt, oljčno olje in arašidovo maslo. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in jih z lopatko vmešamo v mokre. Na koncu primešamo še koščke jabolk. Muffini so dobra različica za štrudelj, saj je okus neverjetno podoben. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.