Jabolčni lončki z vaniljevo kremo in drobljencem
SESTAVINE:
Jabolka:
* 15 g masla (ali kokosovega olja)
* 4 jabolka
* 1 žlička cimeta
* sok 1 limone
* 40 g medu
Vaniljeva krema:
* 130 g kokosovega jogurta
* 200 ml rastlinskega mleka (moj je bil bolj sladek sojin z vanilijo)
* 2 žlički indijskega trpotca/psiliuma
* 3-4 kapljice mandljevega ekstrakta
* 40 g medu
* 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta
Drobljenec:
* 100 g mandljeve moke
* 40 g ovsene moke
* 1/4 žličke soli
* 1/4 žličke vaniljevega ekstrakta
* 40 g kokosoega olja
* 40 g medu
OPIS POSTOPKA: Za vanilijevo kremo v posodi z paličnim mešalnikom skupaj zmiksaj kokosov jogurt, rastlinsko mleko, indijski trpotec, mandljev ekstrakt, med in vanilijev ekstrakt. Pokrij in postavi v hladilnik.
Za drobljenec ogrej pečico na 180°C in na pekač položi peki papir. V posodi zmešaj mandljevo moko, ovseno moko, sol, vanilijo, kokosovo olje in med. Maso po koščkih razporedi po peki papirju in peci okoli 13 minut, dokler ni zlato rjave barve.
Jabolka olupi in zreži na kvadratke. V loncu stopi maslo in dodaj narezana jabolka, limonin sok in cimet, premešaj in malo pokuhaj minutko ali dve, da se zmehčajo. Dodaj med in malo vode (3 žlice), da bo nadev bolj sočen. Kuhaj še par minut, dokler jabolka niso omehčana.
Iz hladilnika vzemi vaniljevo kremo in jo še enkrat zmiskaj, zdaj bi morala biti bolj gosta, če ni, dodaj še kokosovega jogurta do željene gostote.
V 4 lončke razporedi jabolka, na to vlij vanilijevo kremo, to posuj z drobljem in postavi v hladilnik za vsaj pol ure.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)