Jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčna pita

SESTAVINE:
Za testo:
* 290 g gladke moke
* 60g kokosove moke
* 1 vrečka pecilnega praška
* 120g kokosovega sladkorja
* 1 ščepec soli
* 150g hladnega, na koščke narezanega masla
* 2 rumenjaka
* 4 žlice kisle smetane
Sestavine za nadev:
* 5 - 6 velikih jabolk
* 1 vrečka vanili sladkorja
* 2 žlici limoninega soka
* cimet in sladkor po okusu


Opis postopka:
1. Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sol in sladkor ter sestavine dobro premešamo. Dodamo na koščke narezano maslo in maščobo s konicami prstov vgnetemo v suhe sestavine ter mešanico pri tem dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo rumenjake in kislo smetano ter na hitro zgnetemo testo, ki ga oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo za živila in vsaj za 30 minut shranimo v hladilnik.
2. Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev. Jabolka olupimo in naribamo. Stresemo jih v primerno veliko kozico, ki jo pristavimo na kuhalnik. Jabolka po okusu sladkamo in začinimo z vanili sladkorjem, limoninim sokom in cimetom. Na nizki temperaturi jih med občasnim mešanjem dušimo toliko časa, da se zmehčajo, tekočina pa izhlapi. Odstavimo in ohladimo.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na dva dela. Manjši okrogli pekač obložimo s papirjem za peko (lahko ga tudi namastimo z maslom in poprašimo z moko). Vzamemo en kos testa in ga na pomokani delovni površini razvaljamo v velikosti pekača. Testo previdno položimo v pekač in ga oblikujemo tako, da z njim v celoti prekrijemo dno. Na več mestih ga prebodemo z vilicami in enakomerno debelo obložimo z jabolčnim nadevom. Vzamemo drugi kos testa, ga razvaljamo v velikosti pekača in z njim v celoti prekrijemo jabolčni nadev. Pekač za 20 minut potisnemo v ogreto pečico, da se testo lepo zlato rjavo zapeče. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut + 20 minut pečenja 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

1. Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sol in sladkor ter sestavine dobro premešamo. Dodamo na koščke narezano maslo in maščobo s konicami prstov vgnetemo v suhe sestavine ter mešanico pri tem dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo rumenjake in kislo smetano ter na hitro zgnetemo testo, ki ga oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo za živila in vsaj za 30 minut shranimo v hladilnik. 2. Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev. Jabolka olupimo in naribamo. Stresemo jih v primerno veliko kozico, ki jo pristavimo na kuhalnik. Jabolka po okusu sladkamo in začinimo z vanili sladkorjem, limoninim sokom in cimetom. Na nizki temperaturi jih med občasnim mešanjem dušimo toliko časa, da se zmehčajo, tekočina pa izhlapi. Odstavimo in ohladimo. 3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na dva dela. Manjši okrogli pekač obložimo s papirjem za peko (lahko ga tudi namastimo z maslom in poprašimo z moko). Vzamemo en kos testa in ga na pomokani delovni površini razvaljamo v velikosti pekača. Testo previdno položimo v pekač in ga oblikujemo tako, da z njim v celoti prekrijemo dno. Na več mestih ga prebodemo z vilicami in enakomerno debelo obložimo z jabolčnim nadevom. Vzamemo drugi kos testa, ga razvaljamo v velikosti pekača in z njim v celoti prekrijemo jabolčni nadev. Pekač za 20 minut potisnemo v ogreto pečico, da se testo lepo zlato rjavo zapeče. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.