Jabolčna pita z vonjem po božiču
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčna pita z vonjem po božiču

 SESTAVINE: 
* 120 g pirine bele moke
* 2 žlici eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
* ½ žličke cimeta
* 1 jajce
* 20 g  masla
* 1 žlička ruma
Nadev:
* 300 g olupljenih in narezanih jabolk
* ½ žličke cimeta
* 1 žlica eritritola
* 1 žlica limoninega soka
* 1 žlička pirine bele moke

OPIS POSTOPKA:
1) V posodo damo mokre in suhe sestavine, ki jih nato z rokami zgnetemo v testo.
2) Testo potisnemo v namaščen okrogel pekač dimenzije 18 cm (potisnemo ga ob dno in 1–1,5 cm ob robovih).
3) Biskvit pečemo 10 minut na 180 °C – medtem pripravimo nadev.
4) Jabolka olupimo, narežemo na manjše kocke in zmešamo s preostalimi sestavinami.
5) Biskvit vzamemo iz pečice, ga obložimo z nadevom, prekrijemo z aluminijasto folijo in dodatno pečemo še 40–45 minut.
6) Ohlajeno pito postrežemo.

RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

  * 120 g pirine bele moke * 2 žlici eritritola (naravno sladilo brez kalorij) * ½ žličke cimeta * 1 jajce * 20 g  masla * 1 žlička ruma 1) V posodo damo mokre in suhe sestavine, ki jih nato z rokami zgnetemo v testo. 2) Testo potisnemo v namaščen okrogel pekač dimenzije 18 cm (potisnemo ga ob dno in 1–1,5 cm ob robovih). 3) Biskvit pečemo 10 minut na 180 °C – medtem pripravimo nadev. 4) Jabolka olupimo, narežemo na manjše kocke in zmešamo s preostalimi sestavinami. 5) Biskvit vzamemo iz pečice, ga obložimo z nadevom, prekrijemo z aluminijasto folijo in dodatno pečemo še 40–45 minut. 6) Ohlajeno pito postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.