Jabolčna pita z vonjem po božiču

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

 SESTAVINE: 
* 120 g pirine bele moke
* 2 žlici eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
* ½ žličke cimeta
* 1 jajce
* 20 g  masla
* 1 žlička ruma
Nadev:
* 300 g olupljenih in narezanih jabolk
* ½ žličke cimeta
* 1 žlica eritritola
* 1 žlica limoninega soka
* 1 žlička pirine bele moke

OPIS POSTOPKA:
1) V posodo damo mokre in suhe sestavine, ki jih nato z rokami zgnetemo v testo.
2) Testo potisnemo v namaščen okrogel pekač dimenzije 18 cm (potisnemo ga ob dno in 1–1,5 cm ob robovih).
3) Biskvit pečemo 10 minut na 180 °C – medtem pripravimo nadev.
4) Jabolka olupimo, narežemo na manjše kocke in zmešamo s preostalimi sestavinami.
5) Biskvit vzamemo iz pečice, ga obložimo z nadevom, prekrijemo z aluminijasto folijo in dodatno pečemo še 40–45 minut.
6) Ohlajeno pito postrežemo.

RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek