Jabolčna medena pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčna medena pita

SESTAVINE:
Za krhko testo:
* 250 g pirine bele moke
* 125 g kokosovega olja
* 1 jajce
* 50 g kokosovega sladkorja ali eritritola
* limonina lupinica

Za polnilo:
* 4 večja jabolka
* 1 noževa konica cimeta
* 1 noževa konica vanilije
* 2 žlici medu
* testo, ki nam je ostalo

OPIS POSTOPKA:
Postopek za testo: Vse sestavine dobro zmešamo v testo, katerega za 1 uro postavimo v hladilnik. Po 1 uri testo razvaljamo. Prenesemo ga v pekač, namaščen s kokosovim maslom. Pečemo na 200 °C 10 minut. Postopek nadeva: Jabolka narežemo na tanke kolobarje in jim primešamo vse ostale sestavine.
Pito vzamemo iz pečice in ji dodamo nadev. Po nadevu “nadrobimo” testo, ki nam je ostalo.
Pito za nadevom nato pečemo še 30-40 minut na 180°C.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: 
Manca Sodnik

Za krhko testo: * 250 g pirine bele moke * 125 g kokosovega olja* 1 jajce* 50 g kokosovega sladkorja ali eritritola* limonina lupinica Za polnilo: * 4 večja jabolka* 1 noževa konica cimeta* 1 noževa konica vanilije* 2 žlici medu * testo, ki nam je ostalo Postopek za testo: Vse sestavine dobro zmešamo v testo, katerega za 1 uro postavimo v hladilnik. Po 1 uri testo razvaljamo. Prenesemo ga v pekač, namaščen s kokosovim maslom. Pečemo na 200 °C 10 minut. Postopek nadeva: Jabolka narežemo na tanke kolobarje in jim primešamo vse ostale sestavine. Pito vzamemo iz pečice in ji dodamo nadev. Po nadevu “nadrobimo” testo, ki nam je ostalo. Pito za nadevom nato pečemo še 30-40 minut na 180°C.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.