Intervju z blogerko Ivo Džudović

Intervju z blogerko Ivo Džudović

Iva Džudović, mlada mamica treh otrok, ki obožuje zdravo prehrano ustvarja pod imenom LjubeznIva. Je influencerka, Malincina ambasadorka in blogerka. Preberi, kaj ustvarja v svoji kuhinji.
 

Koliko časa že ustvarjaš zdrave recepte?
Kakšnih deset let.

Kje oz. kako si se naučila kuhati?
Osnov kuhanja sigurno doma, v mamini kuhinji. Kasneje pa sem se preizkušala na fakulteti, kjer smo v sklopu gospodinjstva študentke veliko ur preživele ob preizkušanju raznovrstnih receptov. Kdaj je tudi kaj skipelo in po zažganem pridišalo iz pečice J a nič zato, iz teh napak se veliko naučimo. Zdaj pa že leta kuham za moje ljube, doma.

Meniš, da je za dobrega kuharja potreben talent ali se da vse priučiti?
Definitivno je nekaj talenta, a to sigurno ni vse. Če imaš hrano rad in te umetnost kulinarike navdušuje, potem je to dobra osnova, da postanemo dobri kuharji.

Kolikokrat tedensko kuhaš?
Ker imam doma tri otroke, skoraj ne mine dan, da ne bi kuhali. Je pa res, da si občasno vzamem »dopust« in se »naročim« pri mamici na kosilu.

Imaš raje kuhanje obrokov ali peko sladic?
Čisto odvisno od razpoloženja, sestavin in tega, komu pripravljam jedi. Skoraj raje kuham (pečem) slane jedi, a to še ne pomeni, da ne maram sladko.

Kateri je tvoj najljubši sadež?
Vedno pogosteje jem maline.

Katera je tvoja najljubša jed?
Slivovi ali marelični cmoki, zabeljeni z drobtinami.

Katera je tvoja najljubša sladica?
Zadnje čase me navdušujejo presne torte.

Katere hrane sploh ne maraš oz. ne ješ?
To bi pa verjetno tudi sredi noči enako izstrelila – vampi!

Katero kuhinjo imaš najraje (mehiška, italijanska, indijska, kitajska, …)?
Težko bi rekla, da imam katero od teh najraje. Rada dobro in okusno jem. Pa je to lahko mehiška, italijanska ali prava domača slovenska. Žganci s kislim zeljem so mi še vedno najbolj blizu.

Kateri je tvoj najljubši Malincin izdelek?
Ob tako pestri in kvalitetni ponudbi, bi res težko izbrala le enega. Sigurno smo pa zaradi Malince pri nas doma postali pravi »zdrobojedci«. Pa naj bo to pirin ali kamutov zdrob, z njim se pri nas dan začne.

Katera je tvoja najljubša kuharska knjiga, priročnik?
Nazadnje sem preučevala Terezine knjige, ki so me dodobra prepričale, da lahko enostavno, a zdravo jemo vsi. Njena energija izžareva tisto pravo ljubezen do hrane. Prsti te zasrbijo, da bi spet kuhal.

Katera je tvoja najljubša kuharska serija?
Masterchef in vse Jamie-jeve serije.

Imaš morda kakšnega vzornika, nekoga, ki te je s svojo kuho spodbudil k boljšim rezultatom?
Kulinariko spremljam tudi na socialnih omrežjih in Instagram je definitivno poln vzornikov. Tu najdem svojo dnevno dozo inspiracije. Če moram še vedno izbrati nekoga, pa je to Jamie Oliver.

Nam zaupaš kakšen tvoj kuharski trik?
Hmmm… nazadnje so se mamice čudile kaj počnem, ko so videle, kako na Instagramu v krogih »drgnem« s koncem kumare po njenem drugem odrezanem delu. Presenečene so ugotovile, da ta trik res deluje in kumaro »razgreni«.

Tvoj življenjski moto?
Vsak dan morda res ni dober, a lahko v vsakem dnevu najdeš kaj dobrega.

TUKAJ je še nekaj odličnih receptov izpod njenih rok.

 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.