Humus in glazirano korenje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Humus in glazirano korenje

SESTAVINE:
Čičerikin namaz/humus:
*1 konzerva čičerike - 240g
*15g sezama
*malo svežega drobnjaka
*himalajska sol
*čili v prahu
*3 jedilne žlice olivnega olja
*1 strok česna
Glazirano korenje:
*3 korenčki - 200g
*1 jedilna žlica kokosovega olja
*1 jedilna žlica agavinega sirupa
*timijan
*ščepec himalajske soli

OPIS POSTOPKA: Najprej damo v možnar sezam in 2 jedilni žlici olivnega olja ter skušamo čim bolj streti semena, da dobimo sezamovo pasto. V kuhinjski mešalnik damo vse sestavine za namaz (čičeriko, sezamovo pasto, še 1 jedilno žlico olivnega olja, nasekljan drobnjak, strt česen) ter začinimo po okusu (sol, čili). Zmiksamo in po potrebi dodamo še vodo (1/2 decilitra dodajamo postopoma), da dobimo teksturo, s katero smo zadovoljni. Korenje olupimo in narežemo na čim bolj enakomerne trakce. V ponev damo kokosovo olje ter nato korenje, ki ga čisto malo solimo in začinimo s timijanom ter ga nato pražimo ter mešamo, da se malo zmehča oz. da ni več čisto trd (nekje do 15 minut). Nato ga umaknemo z ognja in vanj vmešamo agavin sirup. Lahko ohladimo ali postrežemo kar toplo. Na poljuben kruhek namažemo humus ter nanj razporedimo glazirano korenje.

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

 Najprej damo v možnar sezam in 2 jedilni žlici olivnega olja ter skušamo čim bolj streti semena, da dobimo sezamovo pasto. V kuhinjski mešalnik damo vse sestavine za namaz (čičeriko, sezamovo pasto, še 1 jedilno žlico olivnega olja, nasekljan drobnjak, strt česen) ter začinimo po okusu (sol, čili). Zmiksamo in po potrebi dodamo še vodo (1/2 decilitra dodajamo postopoma), da dobimo teksturo, s katero smo zadovoljni. Korenje olupimo in narežemo na čim bolj enakomerne trakce. V ponev damo kokosovo olje ter nato korenje, ki ga čisto malo solimo in začinimo s timijanom ter ga nato pražimo ter mešamo, da se malo zmehča oz. da ni več čisto trd (nekje do 15 minut). Nato ga umaknemo z ognja in vanj vmešamo agavin sirup. Lahko ohladimo ali postrežemo kar toplo. Na poljuben kruhek namažemo humus ter nanj razporedimo glazirano korenje.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.