Več kupiš, višji popust dobiš

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Hrustljava čičerika s kurkumo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hrustljava čičerika s kurkumo

Zlato zapečeno hrustljavo čičeriko lahko ponudimo v solati, kot dodatek juhi ali kot zdrav prigrizek. Recept je na rastlinski osnovi, veganski in brez glutena.

SESTAVINE:
* 400 gramov vložene čičerike
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička sladke paprike
* pol žličke kurkume
* kajenski poper
* sol
* mleti ingver
* timijan
* origano

 
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200°C.
2. Pripravimo čičeriko – vzamemo jo iz pločevnike ali kozarca, jo odcedimo in dobro operemo. Oprano čičeriko prestavimo na papirnato brisačko in temeljito osušimo. Če se koža čičerike pri tem olupi, jo lahko odstranimo.
3. V posodi zamešamo olivno olje in začimbe: sladko rdečo papriko, kurkumo, kajenski poper, ščepec soli, ščepec mletega ingverja, timijana in origana. Dodamo še čičeriko in dobro premešamo.
4. Čičeriko postavimo na pekač in nato v ogreto pečico. Pečemo približno 30 minut na 200°C, da se čičerika hrustljavo zapeče, nato jo vzamemo iz pečice. Ponudimo lahko toplo ali hladno.

RECEPT PRIPRAVILA: VibrantPlate
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti