Hruškin drobljenec
SESTAVINE:
* 60 g ovsene moke
* 70 g kokosovega sladkorja
* 60 g celih orehov
* 30 g miksa kosmičev
* 1 čajna žlička cejlonskega cimeta
* 55 g stopljenega masla
Podlaga iz hrušk:
* 6 velikih trših hrušk
* 1 žlica medu
* 1/2 čajne žličke cejlonskega cimeta
* 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
* 1/2 žlice tapioke ali druge moke
OPIS POSTOPKA: Za drobljenec na grobo nasekljamo orehe. Vse suhe sestavine skupaj z orehi dobro premešamo v posodi. Čez pripravljeno suho maso vlijemo stopljeno maslo in z rokami dobro pregnetemo. Masa za drobljenec razpada – tako je prav. Hruške olupimo ter narežemo na 1 cm debele rezine. Tako pripravljene hruške posujemo s cimetom, moko, vaniljo ter medom in dobro premešamo. Pekač namastimo ter na dno položimo hruške. Čez hruške nadrobimo drobljenec ter pečemo pri 175 stopinjah Celzija 45–50 min. Hruškam se odlično prileže orehov ali vaniljev sladoled. ;)
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)