Hokaido aromatični polpeti

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
* 840g hokaido buče
* 60g kokosove moke (fino mlete)
* 1 čajna žlička koriandrovih semen
* 30g naribanega sira (Ementalec)
* ingver v prahu
* kurkuma v prahu
* čili v prahu
* himalajska sol
* olivno olje
* kokosovo olje 
 
OPIS POSTOPKA: Buči odstranimo semena in jo po želji olupimo. Narezano razporedimo na pekač, dodamo kakšni 2 jedilni žlici olivnega olja ter solimo po okusu. Pečemo za 30 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Tako bo buča pečena in lepo obarvana. Nato jo lahko malo pustimo, da se ohladi ali pa kar toplo zmiksamo v pire, dodamo kokosovo moko, nariban sir in začimbe po okusu (ingver, čili in kurkumo v prahu, sol) ter koriandrova semena, ki smo jih strli v možnarju. Vse skupaj premešamo, nato pa z rokami oblikujemo polpete. Ker so krhki, z njimi ravnamo previdno. Pripravljene popečemo na obeh straneh za nekaj minut v ponvi na kokosovem olju toliko, da se obarvajo. Postrežemo tople ali hladne.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 5 minut
RECEPT SESTAVILA:
 Tamara Lesinšek - Tastasty

 

SESTAVINE:* 840g hokaido buče * 60g kokosove moke (fino mlete) * 1 čajna žlička koriandrovih semen * 30g naribanega sira (Ementalec) * ingver v prahu * kurkuma v prahu * čili v prahu * himalajska sol * olivno olje * kokosovo olje    OPIS POSTOPKA: Buči odstranimo semena in jo po želji olupimo. Narezano razporedimo na pekač, dodamo kakšni 2 jedilni žlici olivnega olja ter solimo po okusu. Pečemo za 30 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Tako bo buča pečena in lepo obarvana. Nato jo lahko malo pustimo, da se ohladi ali pa kar toplo zmiksamo v pire, dodamo kokosovo moko, nariban sir in začimbe po okusu (ingver, čili in kurkumo v prahu, sol) ter koriandrova semena, ki smo jih strli v možnarju. Vse skupaj premešamo, nato pa z rokami oblikujemo polpete. Ker so krhki, z njimi ravnamo previdno. Pripravljene popečemo na obeh straneh za nekaj minut v ponvi na kokosovem olju toliko, da se obarvajo. Postrežemo tople ali hladne.   ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 5 minutRECEPT SESTAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty Buči odstranimo semena in jo po želji olupimo. Narezano razporedimo na pekač, dodamo kakšni 2 jedilni žlici olivnega olja ter solimo po okusu. Pečemo za 30 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Tako bo buča pečena in lepo obarvana. Nato jo lahko malo pustimo, da se ohladi ali pa kar toplo zmiksamo v pire, dodamo kokosovo moko, nariban sir in začimbe po okusu (ingver, čili in kurkumo v prahu, sol) ter koriandrova semena, ki smo jih strli v možnarju. Vse skupaj premešamo, nato pa z rokami oblikujemo polpete. Ker so krhki, z njimi ravnamo previdno. Pripravljene popečemo na obeh straneh za nekaj minut v ponvi na kokosovem olju toliko, da se obarvajo. Postrežemo tople ali hladne.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek