Hladna kumarična juha z avokadom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hladna kumarična juha z avokadom

SESTAVINE: Za 1 večjo porcijo (ali 2 manjši)

* 250 g olupljenih kumar brez semen (če so manjše, jih uporabite kar cele)

* 100 g avokada (približno 1/2 avokada)

* 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka

* 20 g kakovostnega oljčnega olja

* nekaj svežih listov zelene in peteršilja (po okusu)

* ingver v prahu

* sveže mleti poper

* himalajsko sol (po okusu)



OPIS POSTOPKA: Vse sestavine do gladkega zmeljemo v multipraktiku, blenderju ali kar s paličnim mešalnikom. Juha naj nekaj ur počiva v hladilniku, da se okusi čimbolj prepletejo. Ne bo pa seveda nič narobe, če jo pojemo takoj :) Če želimo bolj tekočo juho, lahko dodamo nekaj žlic vode.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. (Hitro in zdravo)


Za 1 večjo porcijo (ali 2 manjši) ,* 250 g olupljenih kumar brez semen (če so manjše, jih uporabite kar cele) ,* 100 g avokada (približno 1/2 avokada) ,* 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka ,* 20 g kakovostnega oljčnega olja ,* nekaj svežih listov zelene in peteršilja (po okusu) ,* ingver v prahu ,* sveže mleti poper ,* himalajsko sol (po okusu) , , Vse sestavine do gladkega zmeljemo v multipraktiku, blenderju ali kar s paličnim mešalnikom. Juha naj nekaj ur počiva v hladilniku, da se okusi čimbolj prepletejo. Ne bo pa seveda nič narobe, če jo pojemo takoj :) Če želimo bolj tekočo juho, lahko dodamo nekaj žlic vode.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.