Hitro jogurtovo pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitro jogurtovo pecivo

Preprosto pecivo, ki se kar topi v ustih. Nastalo je kot improvizacija, ko se mi je "zaluštalo" nekaj sladkega, danes pa je redno na mojem seznamu sladic.



SESTAVINE:

* 1 lonček navadnega lahkega jogurta

* 1jogurtov lonček pirine bele moke

* 1jogurtov lonček nastrganega kokosa

* 2 jajci

* 3 žličke kokosovega olja

* 3 kapljice ekstrakta vanilije

* 1 pecilni prašek

* malo kokosovega čipsa

* 1 jogurtov lonček borovnic (lahko zamrznjenih)

* 1 jogurtov lonček malin (lahko zamrznjenih)



OPIS POSTOPKA: Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca, dodamo moko, pecilni prašek, jogurt, vanili n olje. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo čisto zmes. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s peki papirjem. Maso vlijemo v pekač, poravnamo in dodamo sadje. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi. Po želji lahko okrasimo z kokosovim čipsom.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana


,* 1 lonček navadnega lahkega jogurta ,* 1jogurtov lonček pirine bele moke ,* 1jogurtov lonček nastrganega kokosa ,* 2 jajci ,* 3 žličke kokosovega olja ,* 3 kapljice ekstrakta vanilije ,* 1 pecilni prašek ,* malo kokosovega čipsa ,* 1 jogurtov lonček borovnic (lahko zamrznjenih) ,* 1 jogurtov lonček malin (lahko zamrznjenih) , , Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca, dodamo moko, pecilni prašek, jogurt, vanili n olje. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo čisto zmes. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s peki papirjem. Maso vlijemo v pekač, poravnamo in dodamo sadje. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi. Po želji lahko okrasimo z kokosovim čipsom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.