VIDEO: Hitra pizza brez vzhajanja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Hitra pizza brez vzhajanja

1

Pri pripravi pizze večinoma naletimo na eno samo oviro in to je dolga priprava. Zate imam trik, kako se temu izogniti in v slabi uri pripraviti okusno in hrustljavo pizzo. Skrivnost je v uporabi pecilnega praška in psiliuma, ki testo naredita ravno prav mehko, da skorajda težko opaziš razliko med pizzo brez vzhajanja in tisto, ki je pripravljena s kvasom.

SESTAVINE:
Testo:
* 250 g pšenične bele moke
* ½ vrečke pecilnega praška
* žlička himalajske soli
* žlička origana
* žlička psiliuma
* 3 žlice oljčnega olja
* 180 ml vode

Nadev po želji:
 * omaka iz pelatov
 * nariban lahki sir
 * kulen
 * šampinjoni
 * sveža bazilika

OPIS POSTOPKA: Vse sestavimo damo v posodo in jih v kuhinjskem robotu dobro zmešamo, da dobimo lepo zgneteno testo. Dobljeno testo z naoljenimi rokami razporedimo po pekaču s peki papirjem in za 15 minut postavimo v pečico, ogreto na 200 °C.
Testo vzamemo iz pečice, poljubno obložimo in pečemo še 20 minut pri 185 °C.
Postrežemo z listi sveže bazilike. Dober tek.

Testo: * 250 g pšenične bele moke * ½ vrečke pecilnega praška * žlička himalajske soli * žlička origana * žlička psiliuma * 3 žlice oljčnega olja * 180 ml vode Nadev po želji:  * omaka iz pelatov  * nariban lahki sir  * kulen  * šampinjoni  * sveža bazilika
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Anja Blazinšek

Vrhunski recept!