Hitra jagodna sladica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitra jagodna sladica

Če res nimaš veliko časa, pri roki pa imaš nekaj sestavin, jagode in mikrovalovno pečico – ja, prav vidiš – potem je tale sladica hitra in enostavna rešitev zate. Pa še brez sladkorja in moke je.

SESTAVINE:
* 4 žlice mandljeve moke
* 1 žlica kokosove moke
* 1 žlica eritritola (sladkosnedi lahko brez težav 2)
* 1 jajce
* 1 žlica poljubnega mleka
* 2 žlički kokosovega olja
* pol žličke sode bikarbone
* 4 narezane sveže jagode

OPIS POSTOPKA: V manjši posodici zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko in sodo bikarbono. Dodamo jajce, mleko in kokosovo olje ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso brez grudic (malo gostejša, kot je tista za palačinke). Na koncu vmešamo narezane jagode.

Maso lahko vlijemo v eno večjo posodico, primerno za v mikrovalovno pečico, kot sem to storila jaz, ali pa jo razdelimo v dve manjši skodelici. Uporabimo lahko tudi posodice za sufle.

Mikrovalovno pečico nastavimo na najvišjo moč in vanjo damo posodico z maso. Čas peke je odvisen od moči pečice. Jaz sem jo pekla 10 min. Znak, da je sladica pečena, je ta, da biskvit nekoliko odstopi od posode, sladica pa ni videti tekoča.

Postrežemo lahko s stepeno smetano in svežimi jagodami.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

 

* 4 žlice mandljeve moke * 1 žlica kokosove moke * 1 žlica eritritola (sladkosnedi lahko brez težav 2) * 1 jajce * 1 žlica poljubnega mleka * 2 žlički kokosovega olja * pol žličke sode bikarbone * 4 narezane sveže jagode
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.