Hamburger brez slabe vesti

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
Za zdravo "lepinjo":
* 100 g mletih mandljev
* 5 jž kokosove moke
* 4 beljake
* košček masla 
Ostalo:
* mleto meso
* sol, poper
* zelenjava

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za lepinjo v poljubni posodi zmešamo. Na pekač položimo peki papir in raztegnemo maso. S pomočjo žlice oblikujemo lepinjo, ki naj bo približno 1 cm visoka, da jo po pečenju lahko počez prerežemo. Pečemo v segreti pečici 20 minut na 200 stopinj celzija (toliko, da lepinja postane lepe zlato-rumene barve).
Medtem pripravimo mleto meso, ki nam ga je zmlel mesar (svinjsko-goveje). Meso po okusu začinimo - sol, poper. Raztegnemo ga toliko, da dobimo lepo tanko pleskavico, ki jo nato v ponvi spečemo.
Pripravimo si zelenjavo (čebula, paradižnik, solata) in naredimo pelate (paradižnik, origano, bazilika). Sestavimo si hamburger in uzivamo brez slabe vesti.
P.S. Priporočam, da vam meso zmelje mesar in ne kupujete že v naprej pakirano in začinjeno mleto meso. Naredite domače pelate in pozabite na kečap, ki je še slabši od majoneze.

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek