Hamburger brez slabe vesti
SESTAVINE:
Za zdravo "lepinjo":
* 100 g mletih mandljev
* 5 jž kokosove moke
* 4 beljake
* košček masla
Ostalo:
* mleto meso
* sol, poper
* zelenjava
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za lepinjo v poljubni posodi zmešamo. Na pekač položimo peki papir in raztegnemo maso. S pomočjo žlice oblikujemo lepinjo, ki naj bo približno 1 cm visoka, da jo po pečenju lahko počez prerežemo. Pečemo v segreti pečici 20 minut na 200 stopinj celzija (toliko, da lepinja postane lepe zlato-rumene barve).
Medtem pripravimo mleto meso, ki nam ga je zmlel mesar (svinjsko-goveje). Meso po okusu začinimo - sol, poper. Raztegnemo ga toliko, da dobimo lepo tanko pleskavico, ki jo nato v ponvi spečemo.
Pripravimo si zelenjavo (čebula, paradižnik, solata) in naredimo pelate (paradižnik, origano, bazilika). Sestavimo si hamburger in uzivamo brez slabe vesti.
P.S. Priporočam, da vam meso zmelje mesar in ne kupujete že v naprej pakirano in začinjeno mleto meso. Naredite domače pelate in pozabite na kečap, ki je še slabši od majoneze.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)
Malinca Alja
Mandlje lahko nadomestite s kakšnimi drugimi oreščki (npr. lešniki), če se prehranjujete po LCHF dieti. Če se ne, pa jih lahko nadomestite s kakšno drugo moko (pirino, pšenično).Andreja Guštin
Pozdravljeni, mene pa zanima ali laho s čim drugim nadomestim mandlje?Hvala in lep dan.
Andreja