Gres s pečeno hruško
SESTAVINE:
* 2 zvrhani žlici pirinega zdroba
* 2 dl riževega mleka
* Žlička kokosovega sladkorja
* Vanilijeva esenca
* Ena hruška
* Žlica grškega jogurta
* Žlička medu
* Cimet
OPIS POSTOPKA: V ogreti pečici spečeš hruško, ki jo predhodno prešpikas z vilico in premažeš s kokosovim oljem. Dovolj bo 20 min na 180 °C. Pirin zdrob skuhaš v riževem mleku z dodatkom kokosovega sladkorja in vanilijeve esence. Ko je hruška karamelizirala, jo vzameš iz pečice in narežeš na krhlje. Zdrob predeneš v sklečko, dodaš hruško, grški jogurt, pa med in cimet po okusu.
ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPT PRIPRAVILA: Sasa Zor





.png)
Tjaša Zabukovšek Vnučec
Pogosto delam slivove cmoke. Le te naredim iz zdroba. Zdaj ko uporabljam pirin zdrob Malinca, se mi zdijo moji cmoki še boljši.Tjaša