Gratinirani njoki s pečenim pršutom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Za vse ljubitelje testenin so tu njoki na malce drugačen način. Smetanova omaka bo poskrbela za kremasto teksturo, pečen pršut pa bo gratiniranim njokom dal poseben, slasten okus.

SESTAVINE:
*500g njokov
*2 žlici kokosovega olja
*10 rezin pečenega pršuta
*250ml smetane za kuhanje
*ščepec himalajske soli
*ščepec popra
*ščepec bazilike
*ščepec česna v prahu
*riban sir
*ščepec origana
 

OPIS POSTOPKA: V posodi zavremo vodo, osolimo in skuhamo njoke. V drugo posodo vlijemo smetano za kuhanje in postavimo na zmeren ogenj. Dodamo sol, poper, baziliko in česen v prahu ter počasi mešamo. Sama rada dodam še kos topljenega sira, da je preliv bolj gost. Ko zavre, pustimo na rahlem ognju še minutko ali dve in odstavimo. Segrejemo kokosovo olje in ga prelijemo ter premažemo po srednje velikem pekaču. Vanj stresemo njoke in jih razporedimo po celotni površini. Vlijemo pripravljen preliv in vse skupaj v pekaču dobro premešamo, da njoki spodaj ne ostanejo suhi. Po celotni površini položimo rezine pršuta in potresemo z ribanim sirom. Tega potresemo še z origanom. Postavimo v pečico, ki smo jo prehodno segreli na 180 stopinj. Pečemo približno 10-15 minut, tako dolgo, da se sir lepo stopi.
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Natalija

SESTAVINE: *500g njokov*2 žlici kokosovega olja*10 rezin pečenega pršuta*250ml smetane za kuhanje*ščepec himalajske soli*ščepec popra*ščepec bazilike*ščepec česna v prahu*riban sir*ščepec origana   OPIS POSTOPKA: V posodi zavremo vodo, osolimo in skuhamo njoke. V drugo posodo vlijemo smetano za kuhanje in postavimo na zmeren ogenj. Dodamo sol, poper, baziliko in česen v prahu ter počasi mešamo. Sama rada dodam še kos topljenega sira, da je preliv bolj gost. Ko zavre, pustimo na rahlem ognju še minutko ali dve in odstavimo. Segrejemo kokosovo olje in ga prelijemo ter premažemo po srednje velikem pekaču. Vanj stresemo njoke in jih razporedimo po celotni površini. Vlijemo pripravljen preliv in vse skupaj v pekaču dobro premešamo, da njoki spodaj ne ostanejo suhi. Po celotni površini položimo rezine pršuta in potresemo z ribanim sirom. Tega potresemo še z origanom. Postavimo v pečico, ki smo jo prehodno segreli na 180 stopinj. Pečemo približno 10-15 minut, tako dolgo, da se sir lepo stopi.   ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija V posodi zavremo vodo, osolimo in skuhamo njoke. V drugo posodo vlijemo smetano za kuhanje in postavimo na zmeren ogenj. Dodamo sol, poper, baziliko in česen v prahu ter počasi mešamo. Sama rada dodam še kos topljenega sira, da je preliv bolj gost. Ko zavre, pustimo na rahlem ognju še minutko ali dve in odstavimo. Segrejemo kokosovo olje in ga prelijemo ter premažemo po srednje velikem pekaču. Vanj stresemo njoke in jih razporedimo po celotni površini. Vlijemo pripravljen preliv in vse skupaj v pekaču dobro premešamo, da njoki spodaj ne ostanejo suhi. Po celotni površini položimo rezine pršuta in potresemo z ribanim sirom. Tega potresemo še z origanom. Postavimo v pečico, ki smo jo prehodno segreli na 180 stopinj. Pečemo približno 10-15 minut, tako dolgo, da se sir lepo stopi.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek