Gratinirane testenine z mletim mesom

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
* testenine (jaz sem uporabila polnozrnate bio metuljčke)
Za omako:
* 0,5 kg mletega mešanega mesa
* 2 papriki
* paradižnik ali pelati iz konzerve
* 2 -3 korenčki
* 1 čebula
* 3 stroki česna
* začimbe: poper, himalajska sol, kurkuma, čili, mleta paprika, bazilika in origano (po okusu, lahko tudi kakšno izpustimo)
Za bešamel:
* 50 g masla
* 50 g bele pšenične moke iz ekološke pridelave
* 0,5 l mleka
* ščepec himalajske soli
* poper
* noževa konica muškatnega oreščka
* sir za naribat 

OPIS POSTOPKA:
 Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Kuhamo jim manj kot piše na navodilih - približno 2/3 časa, tako da ostanejo še malo trde.
Za omako v veliki ponvi prepražimo čebulo. Ko je čebula zlate barve dodamo česen in mleto meso. Pražimo toliko časa, da je meso rahlo zapečeno. Korenje zmiksamo v multipraktiku in ga dodamo k mesu. Isto naredimo tudi s papriko in paradižnikom. Po želji lahko zelenjavo tudi narežemo na manjše kocke in je ne miksamo. K omaki dodamo še začimbe po okusu in kuhamo še približno 15 minut. Po potrebi lahko še malo zalijemo z vodo - odvisno od gostote.
Med kuhanjem omake pripravimo bešamel. V eni kozici segrejemo mleko do vretja, v drugi pa stopimo maslo, dodamo moko in zelo dobro mešamo. Dodamo vroče mleko, začimbe in mešamo toliko časa, da se začne omaka gostiti. V pekač presujemo testenine, jih enakomerno prelijemo z mesno omako, čez pa prelijemo še bešamel. Posujemo z naribanim sirom in damo v pečico na 180 stopinj za približno 20 - 25 minut.

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek