Gratiniran krompir

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (Za 4 osebe):
* 1 kg krompirja
* 150 g sira (edamec)
* 8 dag masla
* 200 g kisle smetane
* 50 ml sladke smetane
* 1 strok česna
* sol po okusu
* začimbe: poper, peteršilj, rožmarin, timijan, pehtran, bazilika, rdeča paprika, čili, muškatni orešček

OPIS POSTOPKA: Krompir narežemo na rezine in ga posolimo. V posodi zmešamo kislo in sladko smetano, dodamo česen, poper in peteršilj, posolimo in dodamo še ostale začimbe po okusu, jaz sem dodala tudi nekaj čilija. V pekaču stopimo maslo, da je z njim pokrita celotna površina. Vanj naložimo prvo plast krompirja. Na krompir vlijemo 1/3 smetanove mešanice in naribamo malo sira. Na to plast naložimo drugo plast krompirja in jo zopet polijemo s smetanovo mešanico ter naribamo sir. Naložimo zadnjo plast krompirja in dodamo še ostanek smetane. Pokrijemo s folijo ali pokrovom in pečemo pri 180 stopinjah približno 1 uro. Vzamemo iz pečice, naribamo sir in nepokrito pečemo še toliko časa, da se sir popeče. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + 1,5 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek