Gobe nesmrtnosti ali gobe Reishi

Gobe nesmrtnosti ali gobe Reishi

2

bio-reishi-prah1Na Kitajskem gobe Reishi imenujejo »ling zhi« ali gobe nesmrtnosti. Obstaja šest različnih barv gob Reishi, med katerimi je najpogostejša rdeča barva. Rastejo divje po razpadajočih se deblih oziroma hlodih.

Nekdanji vladarji z daljnega vzhoda so jih uživali posušene v obliki prahu z željo po večnem življenju. Le tega seveda niso doživeli, so pa dosegli večjo umirjenost in ostrejšo miselnost.

Gojijo jih predvsem v vzhodnih državah Azije ter v Severni Ameriki. Kitajska tradicionalna medicina jih uporablja že več tisoč let, predvsem za lajšanje tegob z visokim krvnim pritiskom, pri težavah z jetri in artritisom.

Zadnjih nekaj desetletij, odkar se moderna medicina sooča s težko ozdravljivimi boleznimi, so postale gobe Reishi nepogrešljiv dodatek za zdravo življenje tudi v preostalem delu sveta. Uživalci gob Reishi trdijo, da jim le te vračajo življenjsko energijo. Med drugim so zaslužne tudi za vitalnost organizma in duha, pozitivno delujejo na srčno žilna obolenja, pomagajo pri dihalnih stiskah, skrbijo za uravnoteženo raven holesterola v krvi in sladkorno bolezen.

Uživanje gob Reishi odpravlja utrujenost, lajša astmo, preprečuje nespečnost in ugodno vpliva na kašelj. Do danes še niso dokazani vsi njihovi pozitivni učinki na telo.

Sestavine gob Reishi

Specifična sestavina gob Reishi je ganoderična kislina, ki ima mnoge terapevtske lastnosti in jim daje grenak okus. Gobe Reishi vsebujejo tudi raznovrstne minerale (železo, cink, mangan, baker, magnezij, germanij, …) ter vitamine (A, B2, B3, B6, biotin, folno kislino).

Polne so antioksidantov ter visokokakovostnih v vodi topnih polisaharidov, katerih naloga je krepitev imunskega sistema, zniževanje povišanega krvnega tlaka ter preventivna preprečitev tumorjev. V njih najdemo tudi nasičene maščobne kisline, triterpene, beta-glukane, laktone, manitole, kumarine in alkaloide.

Antioksidantno delovanje gob Reishi

Glede na to, da imajo gobe Reishi zelo močno antioksidantno delovanje, so odlična izbira za izboljšanje zdravja ter splošnega dobrega počutja. Redno uživanje posušenih gob Reishi naj bi po 10-14 dneh pokazalo prve učinke na izboljšanje splošnega počutja, po dveh mesecih pa občutno izboljšanje zdravja. Za povečano absorpcijo naštetih učinkovin se priporoča uživanje posušenih gob Reishi skupaj z vitaminom C.

Če jih uživate zjutraj na prazen želodec z večjo količino vode, s tem povečate možnost izločanja različnih toksinov iz organizma.

Gobe Reishi uporabljajo tudi v terapiji za zdravljenje rakovih obolenj

Na bližnjem vzhodu gobe Reishi v obliki hladno stiskanega olja že vrsto let uporabljajo kot podporo pri terapiji za zdravljenje raka. V Sibiriji je s pomočjo olja iz gob Reishi ozdravelo oziroma ohranilo življenje mnogo bolnikov z rakom. Mnogi ga uživajo kot preventivo pred rakavimi obolenji, še posebej tisti, ki imajo genetske možnosti zanj. reishi2Za odmiranje rakavih celic naj bi bili odgovorni v vodi topni polisaharidi visoke molekularne teže v hladno stiskanem olju iz gob Reshi. Le ti se vežejo z aminokislinami ter aktivirajo T-limfne celice ter s tem pomagajo uravnati imunske reakcije telesa. Kratko rečeno, olje iz gob Reishi čisti telo od toksinov ter ga ščiti pred nastankom tumorjev, izboljšuje cirkulacijo, pomaga izločevati škodljive proste radikale ter končno encimsko aktivnost tumorskih celic, pospešuje proizvodnjo makrofagov ali naravnih celic ubijalk ter uravnava B in T limfocite, s čemer omejuje širitev rakavih celic. Redno uživanje hladno stiskanega olja iz gob Reishi zmanjšuje število metastaz, omejuje stranske učinke obsevanja in kemoterapije, kot so izguba apetita, utrujenost, tveganje za infekcijami, in tako izboljša kvaliteto življenja bolnikom obolelim z rakom. Isto olje zelo blagodejno vpliva na razstrupljevanje jeter in proizvodnjo njihovih novih celic, zato je izredno priporočljivo, da ga uživajo bolniki z rakom na jetrih. Zelo učinkovito se je pokazalo tudi pri bolnikih, ki imajo možganski tumor in težave z ledvicami oziroma rak ledvic, prsi, vranice, požiralnika, prostate, trebušne slinavke, črevesja in kože. Nekateri ga imenujejo vsemogočno zdravilo, ne le zaradi sposobnosti zdravljenja rakavih obolenj, temveč tudi mnogih drugih bolezni. 

Avtor: Malinca Nastja


Komentarji (2)

Malinček Uroš

Pozdravljeni.
Žal tega izdelka pri nas ne držimo.
Lep pozdrav
Malinček Uroš

Marija Orel

Zanimam se za nakup reishi gobe.
Lahko narocim po povzetju in kaksna je cena?