Fit sladoled s spirulino
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fit sladoled s spirulino

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.



SESTAVINE:

* ¼ avokada

* 1 manjša banana

* 60-100 g skute (navadna ali albuminska)

* 10 g beljakovin v prahu whey okus čokolada-kokos * ¾ čajne žličke spiruline

* kokosova moka

* nekaj koščkov nastrgane temne čokolade (več kot 80% kakava, lahko pa si jo naredite tudi sami → za recept glej spodaj)



OPIS POSTOPKA: Avokado, banano, spirulino, skuto in beljakovine v prahu damo v mešalnik in vse skupaj zmešamo. Po potrebi dodamo malo vode ali mleka. Preden sladoled postrežemo, ga damo za nekaj časa v zamrzovalnik, da se zmes strdi, lahko pa avokado in banano že predhodno narežemo na koščke in jih zamrznemo ter sladoled v tem primeru že takoj postrežemo, saj je zmes dovolj trdna. Za še slajše zdravo sladkanje, po vrhu posujemo kokosovo moko in koščke temne čokolade.

Recept za domačo čokolado: * 90 g kakavovega masla * 60 g kakava v prahu * 60 g kokosovega sladkorja Sestavine dajte v posodo nad vodno kopel in jih počasi stalite. Sestavine ves čas mešajte. Čokolado lahko obogatite s sestavinami po želji - na primer s čilijem, lucumo, ingverjem, goji jagodami, acai jagodam, konopljinimi semeni itd. Staljeno maso z dodanimi sestavinami nalijte v kalupe in dajte v hladilnik, da se strdi. Dobili boste ''homemade'' čokolado po vašem okusu.



RECEPT SESTAVILA: Sandra Zadravec


,* ¼ avokada ,* 1 manjša banana ,* 60-100 g skute (navadna ali albuminska) ,* 10 g beljakovin v prahu whey okus čokolada-kokos * ¾ čajne žličke spiruline ,* kokosova moka ,* nekaj koščkov nastrgane temne čokolade (več kot 80% kakava, lahko pa si jo naredite tudi sami → za recept glej spodaj) , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.