Fit sladoled s spirulino

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.

SESTAVINE:fit-sladoled-s-spirulino

* ¼ avokada
* 1 manjša banana
* 60-100 g skute (navadna ali albuminska)
* 10 g beljakovin v prahu whey okus čokolada-kokos * ¾ čajne žličke spiruline
* kokosova moka
* nekaj koščkov nastrgane temne čokolade (več kot 80% kakava, lahko pa si jo naredite tudi sami → za recept glej spodaj)

OPIS POSTOPKA: Avokado, banano, spirulino, skuto in beljakovine v prahu damo v mešalnik in vse skupaj zmešamo. Po potrebi dodamo malo vode ali mleka. Preden sladoled postrežemo, ga damo za nekaj časa v zamrzovalnik, da se zmes strdi, lahko pa avokado in banano že predhodno narežemo na koščke in jih zamrznemo ter sladoled v tem primeru že takoj postrežemo, saj je zmes dovolj trdna. Za še slajše zdravo sladkanje, po vrhu posujemo kokosovo moko in koščke temne čokolade.
Recept za domačo čokolado: * 90 g kakavovega masla * 60 g kakava v prahu * 60 g kokosovega sladkorja Sestavine dajte v posodo nad vodno kopel in jih počasi stalite. Sestavine ves čas mešajte. Čokolado lahko obogatite s sestavinami po želji - na primer s čilijem, lucumo, ingverjem, goji jagodami, acai jagodam, konopljinimi semeni itd. Staljeno maso z dodanimi sestavinami nalijte v kalupe in dajte v hladilnik, da se strdi. Dobili boste ''homemade'' čokolado po vašem okusu.

RECEPT SESTAVILA: Sandra Zadravec

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek