Fit medeni keksi

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: PhotoGrid_1420360316981
* 100 g ajdove moke
* 200 g prosene moke
* 100 g mletih mandljev
* 50-70 g medu
* 5 žlic stevie ali eritritola
* 200 g (kokosovega) masla
* 2 jajci
* pol čajne žličke sode bikarbone
* 2 zvrhani čajni žlički cimeta
Po želji za okras: koščki oreščkov, stopljena temna čokolada s čim višjim odstotkom kakava v sestavi.

OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine (ajdova in prosena moka, mleti mandlji, stevia ali eritritol, soda bikarbona, cimet) damo v skledo in dobro premešamo. Med lahko malo segrejemo, da bo bolj tekoč, ko ga bomo vlili med preostale sestavine. Med gnetenjem (lahko tudi z mešalnikom) suhim sestavinam primešamo zmehčano maslo (sobna temperatura), med in jajci. Testo damo za eno uro v hladilnik. Iz testa nato oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Med kroglicami je potrebno pustiti nekaj prostora, ker med pečenjem nekoliko narastejo. V kroglice lahko vtisnemo kakšen košček oreha, lešnika ali mandlja za okras. Ta količina testa zadostuje za približno dva pekača keksov. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. Pečemo 10 do 12 minut.Pečene kekse ohladimo in jih po želji lahko deloma pomočimo v stopljeno čokolado.

RECEPT PRIPRAVILA: Marija Paladin - Top Fit MAMA

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek