Fit čokoladna torta brez moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fit čokoladna torta brez moke

SESTAVINE:

Sestavine za podlago:
* 3 jajca
* 50 g mletih orehov, mandljev ali lešnikov
* 30 g beljakovin v prahu (okus čokolada)



Sestavine za kremo:
* 200 g grškega jogurta
* 200 ml sladke smetane
* beljakovine v prahu, okus čokolada
* kakavova zrnca
* po želji naravno sladilo



Dekoracija:
* temna čokolada
* jagodičevje



OPIS POSTOPKA: V dveh posodah ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom primešamo mlete orehe, lešnike ali mandlje ter beljakovine v prahu. Beljake stepemo v čvrst sneg ter jih rahlo vmešamo prej narejeni zmesi. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namažemo s kokosovim oljem ter zmes pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ko se testo ohladi, pripravimo kremo. Zmešamo 200 g grškega jogurta ter 200 ml stepene sladke smetane. Mešanici dodamo beljakovine v prahu. Po želji lahko v kremo dodamo kakavova zrnca za bolj bogat okus. Ohlajeno testo obložimo s kremo ter torto okrasimo z jagodičevjem in temno čokolado, po želji tudi s stepeno sladko smetano. Če želite, da ima torta več plasti, uporabite dvojno mero vseh sestavin.



ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Trening center

,Sestavine za podlago: ,* 3 jajca ,* 50 g mletih orehov, mandljev ali lešnikov ,* 30 g beljakovin v prahu (okus čokolada) , ,Sestavine za kremo: ,* 200 g grškega jogurta ,* 200 ml sladke smetane ,* beljakovine v prahu, okus čokolada ,* kakavova zrnca ,* po želji naravno sladilo , ,Dekoracija: ,* temna čokolada ,* jagodičevje , , V dveh posodah ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom primešamo mlete orehe, lešnike ali mandlje ter beljakovine v prahu. Beljake stepemo v čvrst sneg ter jih rahlo vmešamo prej narejeni zmesi. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namažemo s kokosovim oljem ter zmes pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ko se testo ohladi, pripravimo kremo. Zmešamo 200 g grškega jogurta ter 200 ml stepene sladke smetane. Mešanici dodamo beljakovine v prahu. Po želji lahko v kremo dodamo kakavova zrnca za bolj bogat okus. Ohlajeno testo obložimo s kremo ter torto okrasimo z jagodičevjem in temno čokolado, po želji tudi s stepeno sladko smetano. Če želite, da ima torta več plasti, uporabite dvojno mero vseh sestavin.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.