Figova pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Figova pita

SESTAVINE:
* 150 g pirine moke 
* 10 g pecilnega praška 
* 1 žlička olivnega olja 
* 1 žlica jabolčnega kisa 
* 50 ml tople vode 
* 1 žličko (cejlonskega) cimeta 
* 300 g jabolk 
* 300 g fig 

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek, olivno olje in jabolčni kis ter vse skupaj premešamo. Dodamo toplo vodo in z rokami pregnetemo v testo. Lahko si pomagamo z gnetenjem na pomokani delovni površini. Testo postavimo na stran. Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jim dodamo cimet. Vzamemo testo in ga razvaljamo v obliki kroga. Testo razporedimo po pekaču, priporočam uporabo peki papirja. V tako pripravljeno testo najprej naložimo naribana jabolka, nato na jabolka zložimo narezane fige. Robove testa, ki se vihajo čez robove pekača, zavihamo proti sredini tako, kot je prikazano na sliki. Pečemo na 180⁰C približno 45 minut.

ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

* 150 g pirine moke  * 10 g pecilnega praška  * 1 žlička olivnega olja  * 1 žlica jabolčnega kisa  * 50 ml tople vode  * 1 žličko (cejlonskega) cimeta  * 300 g jabolk  * 300 g fig   V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek, olivno olje in jabolčni kis ter vse skupaj premešamo. Dodamo toplo vodo in z rokami pregnetemo v testo. Lahko si pomagamo z gnetenjem na pomokani delovni površini. Testo postavimo na stran. Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jim dodamo cimet. Vzamemo testo in ga razvaljamo v obliki kroga. Testo razporedimo po pekaču, priporočam uporabo peki papirja. V tako pripravljeno testo najprej naložimo naribana jabolka, nato na jabolka zložimo narezane fige. Robove testa, ki se vihajo čez robove pekača, zavihamo proti sredini tako, kot je prikazano na sliki. Pečemo na 180⁰C približno 45 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.