Enostavni riževi zvitki z arašidovo omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*riževi papirji
*avokado
*korenček
*kumarica
*sveža rdeča pesa
*koriander
*peteršilj
*meta
*riževi rezanci
*sezamova semena za posip

Za arašidovo omako:
*1/3 skodelice arašidovega masla
*2 žlici tamarija ali sojine omake
*sok 1 limete

 
OPIS POSTOPKA: Riževe rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Izbrano zelenjavo narežemo na tanke trakce. Rižev papir pomočimo v skledo s toplo vodo za 10-20 sekund, da se zmehča. Na sredino lista položimo narezano zelenjavo in riževe rezance. Konca na nasprotnih straneh zapognemo navznoter, zavitek tesno zavijemo in postopek ponavljamo pri vseh zvitkih. Za omako zmešamo arašidovo maslo, tamari oz. sojino omako ter limetin sok v gladko zmes. Zvitke postežemo z arašidovo omako in po želji potresemo še s popraženimi sezamovimi semeni.
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Ana Čeperlin

  OPIS POSTOPKA: Riževe rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Izbrano zelenjavo narežemo na tanke trakce. Rižev papir pomočimo v skledo s toplo vodo za 10-20 sekund, da se zmehča. Na sredino lista položimo narezano zelenjavo in riževe rezance. Konca na nasprotnih straneh zapognemo navznoter, zavitek tesno zavijemo in postopek ponavljamo pri vseh zvitkih. Za omako zmešamo arašidovo maslo, tamari oz. sojino omako ter limetin sok v gladko zmes. Zvitke postežemo z arašidovo omako in po želji potresemo še s popraženimi sezamovimi semeni.   ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin Riževe rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Izbrano zelenjavo narežemo na tanke trakce. Rižev papir pomočimo v skledo s toplo vodo za 10-20 sekund, da se zmehča. Na sredino lista položimo narezano zelenjavo in riževe rezance. Konca na nasprotnih straneh zapognemo navznoter, zavitek tesno zavijemo in postopek ponavljamo pri vseh zvitkih. Za omako zmešamo arašidovo maslo, tamari oz. sojino omako ter limetin sok v gladko zmes. Zvitke postežemo z arašidovo omako in po želji potresemo še s popraženimi sezamovimi semeni.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek