Enolončnica z rdečo lečo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Enolončnica z rdečo lečo

Preprosta, hitra a vseeno zelo okusna enolončnica, ki je primerna tudi za vegetarijance in vegane.



SESTAVINE:

* sezamovo ali olivno olje

* 4 stroke česna

* 1 ali 2 manjše čebule

* 2 žlice gorčičnih semen (rjava in rumena)

* 2 korenčka

* 2-3 paradižnika

* 125 g rdeče leče

* 1,3 l jušne osnove

* majaron/origano/curry/čili/mleta paprika/poper

* sol

* sok polovice limone

* peteršilj

* kisla smetana (po želji)



OPIS POSTOPKA: Lečo dobro speremo na cedilu ali pa jo čez noč pustimo namočeno v vodi. Čebulo olupimo in jo na drobno nasekljamo. V razgreto posodo vlijemo malo olja (jaz sem uporabila sezamovega) in vanj stresemo čebulo. Olupimo in nasekljamo česen in ga dodamo čebuli. Dodamo še cela gorčična semena (rjava in rumena). Vse skupaj prepražimo, da postane zlate barve. Nato dodamo na drobne kolobarje narezano korenje, malo prepražimo in dodamo še na drobne koščke narezan paradižnik. Malo pokuhamo in dodamo rdečo lečo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (lahko uporabimo tudi jušno kocko, bolje pa je seveda z domačo juhico) in kuhamo še približno 20-30 minut. Proti koncu kuhanja dodamo začimbe.



Sama sem ljubiteljica začinjene hrane, zato uporabim celo paleto začimb – origano, majaron, curry, čili, mleto papriko in sveže mlet poper. V juhico stisnemo še malo limone. Na koncu še solimo po okusu in potrosimo s peteršiljem (najboljše s svežim). Postrežemo lahko z žlico kisle smetane.



RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


,* sezamovo ali olivno olje ,* 4 stroke česna ,* 1 ali 2 manjše čebule ,* 2 žlice gorčičnih semen (rjava in rumena) ,* 2 korenčka ,* 2-3 paradižnika ,* 125 g rdeče leče ,* 1,3 l jušne osnove ,* majaron/origano/curry/čili/mleta paprika/poper ,* sol ,* sok polovice limone ,* peteršilj ,* kisla smetana (po želji) , , Lečo dobro speremo na cedilu ali pa jo čez noč pustimo namočeno v vodi. Čebulo olupimo in jo na drobno nasekljamo. V razgreto posodo vlijemo malo olja (jaz sem uporabila sezamovega) in vanj stresemo čebulo. Olupimo in nasekljamo česen in ga dodamo čebuli. Dodamo še cela gorčična semena (rjava in rumena). Vse skupaj prepražimo, da postane zlate barve. Nato dodamo na drobne kolobarje narezano korenje, malo prepražimo in dodamo še na drobne koščke narezan paradižnik. Malo pokuhamo in dodamo rdečo lečo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (lahko uporabimo tudi jušno kocko, bolje pa je seveda z domačo juhico) in kuhamo še približno 20-30 minut. Proti koncu kuhanja dodamo začimbe. Sama sem ljubiteljica začinjene hrane, zato uporabim celo paleto začimb – origano, majaron, curry, čili, mleto papriko in sveže mlet poper. V juhico stisnemo še malo limone. Na koncu še solimo po okusu in potrosimo s peteršiljem (najboljše s svežim). Postrežemo lahko z žlico kisle smetane.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.