Dvojna sladica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Dvojna sladica

SESTAVINE:

* 500 ml kokosovega mleka

* 30 g kokosovega sladkorja (po okusu lahko tudi malce več)

* 30 g koruznega škroba (za paleo verzijo uporabimo tapiokino moko)

* 30 g kakava v prahu

* 1 čajna žlička cimeta v prahu

* 1/2 čajne žličke ingverja v prahu

* 1/4 čajne žličke kajenskega popra

* ščepec soli




OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine zmešamo v lončku. Dodamo 1 dl razredčenega kokosovega mleka (lahko tudi samo vodo) in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Tačas zavremo 0,5 l kokosovega mleka. Ko zavre, ga odstavimo in vanj vlivamo zmes in ves čas mešamo z metlico za stepanje. Pazimo, da se ne naredijo grudice. Nato na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhamo še 3 minute. Vročo čokolado vlijemo v skodelice in takoj postrežemo. Za ekstra okus lahko potresemo še nekaj zdrobljenih lešnikov oz. drugih oreščkov po okusu. Če želimo puding, postavimo skodelice vsaj za eno uro v hladilnik in nato postrežemo. V tem primeru lahko dodamo še kokosovo smetano in nekaj odmrznjenih ali svežih borovnic.



ČAS PRIPRAVE: 10 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


,* 500 ml kokosovega mleka ,* 30 g kokosovega sladkorja (po okusu lahko tudi malce več) ,* 30 g koruznega škroba (za paleo verzijo uporabimo tapiokino moko) ,* 30 g kakava v prahu ,* 1 čajna žlička cimeta v prahu ,* 1/2 čajne žličke ingverja v prahu ,* 1/4 čajne žličke kajenskega popra ,* ščepec soli , , Suhe sestavine zmešamo v lončku. Dodamo 1 dl razredčenega kokosovega mleka (lahko tudi samo vodo) in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Tačas zavremo 0,5 l kokosovega mleka. Ko zavre, ga odstavimo in vanj vlivamo zmes in ves čas mešamo z metlico za stepanje. Pazimo, da se ne naredijo grudice. Nato na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhamo še 3 minute. Vročo čokolado vlijemo v skodelice in takoj postrežemo. Za ekstra okus lahko potresemo še nekaj zdrobljenih lešnikov oz. drugih oreščkov po okusu. Če želimo puding, postavimo skodelice vsaj za eno uro v hladilnik in nato postrežemo. V tem primeru lahko dodamo še kokosovo smetano in nekaj odmrznjenih ali svežih borovnic.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.