VIDEO: Drožalinke

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Na obisku pri meni je bila Anita Šumer, mojstrica peke z drožmi, ki mi je dokazala, da uporaba droži sploh ni tako komplicirana, kot bi si mislili.

Spekli sva odlične palačinke z drožmi, ki sva jih igrivo poimenovali drožalinke.

Mmmm, neverjetno dobro. Postala sem prava drožomanka in verjamem, da boš tudi ti. V videu te čaka tudi postopek priprave droži, za katere ne potrebuješ nič drugega kot rženo moko in vodo. ;)

SESTAVINE:
* 200 g mleka
* 80 do 90 g droži
* 2 jajci
* 300 g pirine bele moke iz ekološke pridelave
* 3 ščepce himalajske soli
* 2 ščepca mlete vanilje
* kokosovo olje 
* breskve, borovnice, arašidovo maslo, agavin sirup za nadev

OPIS POSTOPKA:
Zmešamo droži in mleko ter dodamo dve jajci in 3 ščepce soli. Zopet premešamo. Nato dodamo pirino belo moko in spet premešamo. Na koncu vmešamo še dva ščepca mlete vanilje.

Maso za palačinke pustimo približno 3 ure pokrito na sobni temperaturi, potem pa jo damo v hladilnik. Če jo potrebujemo prej kot naslednji dan, jo pustimo kar na sobni temperaturi. Masa naraste in postane puhasta.

Drožalinke pečemo v ponvi na kokosovem olju. Če imamo veliko ponev, naredimo vanjo več manjših kupčkov, ki jih popečemo na obeh straneh. Palačinke so, ko se spečejo, puhaste v stilu ameriških palačink.

Postrežemo s poljubnim nadevom. Midve sva uporabili na koščke narezane breskve, borovnice, agavin sirup in arašidovo maslo.

ČAS PRIPRAVE: priprava zmesi z vzahajanjem + 10 min peka
RECEPT PRIPRAVILI: Anita Šumer in Malinca Nastja

Pri pripravi receptov sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek