Kokos domaćica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokos domaćica

SESTAVINE:
Podlaga iz keksov
* 300g domaćica kokos keksov
* 150g masla Malinova krema
* 200 ml sladke smetane
* 200 g malin
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 6 žlic indijskega trpotca (Psilium)

Kokosova nežna krema
* 250 ml sladke smetane
* 200 g bele čokolade
* 60 g kokosove moke
* 250 g mascarpone sira
* 4 žlice indijskega trpotca (Psilium)

OPIS POSTOPKA:
Podlaga iz keksov: 1. 300 g domaćica kokos keksov v sekljalniku zmeljemo in stresemo v večjo skledo. 2. 150g masla počasi stopimo v mikrovalovni in prilijemo k zmleti domaćici. Vse skupaj dobro premešamo. 3. Na primerno velik krožnik ali pladenj, na katerem bomo torto tudi postregli, postavimo tortni obod (brez dna) in znotraj njega vsujemo piškotno mešanico za tortno dno. Krožnik s piškotnim dnom postavimo v zamrzovalnik.

V tem času pripravimo malinovo kremo: 1. Maline pokuhamo, spasiramo in precedimo. Še mlačnemu pireju primešamo kokosov sladkor in zmešamo, da nimamo grudic. 2. Stepeni sladki smetani dodamo malinov pire ter narahlo zmešamo v enotno zmes. 3. Dodamo indijski trpotec. 4. Malinovo plast vlijemo v tortni model in nato torto damo spet v zamrzovalnik, da se dobro strdi in ohladi. V tem času pripravimo kokosovo kremo: 1. kozico odmerimo 250 ml sladke smetane in vanjo na koščke nalomimo 200 g bele čokolade. Postavimo na štedilnik in na nizki temperaturi ob stalnem mešanju počasi topimo čokolado. Ko se vsa čokolada povsem stopi, odstavimo s štedilnika. 2. K pridobljeni masi dodamo 250 g mascarpone sira, ki ga z električnim mešalnikom pri največji hitrosti vmešamo. Dolgotrajnejše miksanje ni potrebno, minutko, toliko, da se mascarpone lepo vmeša. Dodamo še indijski trpotec in narahlo z mešalnikom vmešamo v pridobljeno maso. 3. Sedaj dodamo še kokosovo moko, ki jo prav tako vmešamo v kremo.

Iz hladilnika vzamemo torto in čez vlijemo še kokosovo kremo. Postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Po tem času odstranimo tortni model, dekoriramo z domaćica keksi in čokoladno kremo ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: cca. 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

Podlaga iz keksov * 300g domaćica kokos keksov * 150g masla Malinova krema * 200 ml sladke smetane * 200 g malin * 2 žlici kokosovega sladkorja * 6 žlic indijskega trpotca (Psilium) Kokosova nežna krema * 250 ml sladke smetane * 200 g bele čokolade * 60 g kokosove moke * 250 g mascarpone sira * 4 žlice indijskega trpotca (Psilium) Podlaga iz keksov: 1. 300 g domaćica kokos keksov v sekljalniku zmeljemo in stresemo v večjo skledo. 2. 150g masla počasi stopimo v mikrovalovni in prilijemo k zmleti domaćici. Vse skupaj dobro premešamo. 3. Na primerno velik krožnik ali pladenj, na katerem bomo torto tudi postregli, postavimo tortni obod (brez dna) in znotraj njega vsujemo piškotno mešanico za tortno dno. Krožnik s piškotnim dnom postavimo v zamrzovalnik. V tem času pripravimo malinovo kremo: 1. Maline pokuhamo, spasiramo in precedimo. Še mlačnemu pireju primešamo kokosov sladkor in zmešamo, da nimamo grudic. 2. Stepeni sladki smetani dodamo malinov pire ter narahlo zmešamo v enotno zmes. 3. Dodamo indijski trpotec. 4. Malinovo plast vlijemo v tortni model in nato torto damo spet v zamrzovalnik, da se dobro strdi in ohladi. V tem času pripravimo kokosovo kremo: 1. kozico odmerimo 250 ml sladke smetane in vanjo na koščke nalomimo 200 g bele čokolade. Postavimo na štedilnik in na nizki temperaturi ob stalnem mešanju počasi topimo čokolado. Ko se vsa čokolada povsem stopi, odstavimo s štedilnika. 2. K pridobljeni masi dodamo 250 g mascarpone sira, ki ga z električnim mešalnikom pri največji hitrosti vmešamo. Dolgotrajnejše miksanje ni potrebno, minutko, toliko, da se mascarpone lepo vmeša. Dodamo še indijski trpotec in narahlo z mešalnikom vmešamo v pridobljeno maso. 3. Sedaj dodamo še kokosovo moko, ki jo prav tako vmešamo v kremo. Iz hladilnika vzamemo torto in čez vlijemo še kokosovo kremo. Postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Po tem času odstranimo tortni model, dekoriramo z domaćica keksi in čokoladno kremo ter postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.