Domači veganski sladoled

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.

SESTAVINE:  
 
* 3 zrele banane
* zamrznjene jagode (ali katerokoli drugo sadje)
* po želji agavin/javorjev sirup/kokosov sladkor/kokosovo mleko/kokosova smetana 

OPIS POSTOPKA: Najbolj enostaven, poceni in zdrav način je, da sladoled pripravimo brez "po želji" navedenih sestavin: 3 zrele banane narežemo na kolobarje in jih zamrznemo. Prav tako damo v zamrzovalnik tudi drugo poljubno sadje, ki ga želimo primešati (ali kupimo zamrznjene gozdne sadeže/posamično ali skupaj). Ko vzamemo iz zamrzovalnika počakamo 5 minut (da ni čisto preveč trdo) in damo vse skupaj v blender ali pa spasiramo s paličnim mešalnikom. Če želite bolj kremasto (tudi bolj kalorično), dodajte kokosovo mleko (plus obvezno neko sladilo) iz vrha pločevinke, ki ga predhodno samega zmiksate. V primeru kupljene kokosove smetane v malem tetrapaku, sladila ni potrebno dodati (je dovolj sladko že samo). Za dekoracijo sem uporabila stepeno kokosovo smetano, na kokosovem olju stopljeno 90 % temno čokolado ter za ponekod tudi jagode.

ČAS PRIPRAVE: 20 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek