Domači njoki s koruzno moko

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.3)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
* 340 gramov sladkega krompirja
* 160 gramov koruzne moke
* himalajska sol
* 1 jajce

OPIS POSTOPKA: Sladki krompir olupimo, narežemo na kose in damo kuhati v vročo, malenkost soljeno vodo za nekje 15 minut, da se krompir zmehča. Nato ga odcedimo in zmečkamo v pire. Ko se malenkost ohladi dodamo jajce, še malo soli in koruzno moko ter premešamo. Z rokami oblikujemo 2 kepi in vsako razvaljamo na pomokani površini v svaljek in narežemo njoke. Nato jih v rahlo vreli vodi pokuhamo toliko časa, da priplavajo na površino, jih odcedimo, prelijemo z najljubšo omako in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty

SESTAVINE: * 340 gramov sladkega krompirja * 160 gramov koruzne moke * himalajska sol * 1 jajce OPIS POSTOPKA: Sladki krompir olupimo, narežemo na kose in damo kuhati v vročo, malenkost soljeno vodo za nekje 15 minut, da se krompir zmehča. Nato ga odcedimo in zmečkamo v pire. Ko se malenkost ohladi dodamo jajce, še malo soli in koruzno moko ter premešamo. Z rokami oblikujemo 2 kepi in vsako razvaljamo na pomokani površini v svaljek in narežemo njoke. Nato jih v rahlo vreli vodi pokuhamo toliko časa, da priplavajo na površino, jih odcedimo, prelijemo z najljubšo omako in postrežemo. ČAS PRIPRAVE: 40 minutRECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek