Domači brezglutenski kruhek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domači brezglutenski kruhek

SESTAVINE:

* 150g brezglutenske moke

* 25g ajdove moke

* 10g kvasa

* 0,5dl navadnega jogurta

* 1,25dl vode

* 0,5 žlice olja (olivnega)

* 0,5 čajne žličke sladkorja

* ščep soli



OPIS POSTOPKA: Moko presejemo v večjo skledo, na sredini naredimo jamico in ob robu posode dodamo sol. Vodo segrejemo, v njej raztopimo sladkor in dodamo kvas. V jamico vlijemo vzhajan kvas, dodamo olje in jogurt. Vse skupaj dobro zmešamo, zmes je lahko tudi malo bolj lepljiva. Izberemo manjši pekač, ga namastimo in posujemo z žlico moke. Kruhek nato postavimo v predhodno ogreto pečico na 200C, pečemo približno 30 minut oziroma dokler kruhek ne porjavi. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Romana K.


,* 150g brezglutenske moke ,* 25g ajdove moke ,* 10g kvasa ,* 0,5dl navadnega jogurta ,* 1,25dl vode ,* 0,5 žlice olja (olivnega) ,* 0,5 čajne žličke sladkorja ,* ščep soli , , Moko presejemo v večjo skledo, na sredini naredimo jamico in ob robu posode dodamo sol. Vodo segrejemo, v njej raztopimo sladkor in dodamo kvas. V jamico vlijemo vzhajan kvas, dodamo olje in jogurt. Vse skupaj dobro zmešamo, zmes je lahko tudi malo bolj lepljiva. Izberemo manjši pekač, ga namastimo in posujemo z žlico moke. Kruhek nato postavimo v predhodno ogreto pečico na 200C, pečemo približno 30 minut oziroma dokler kruhek ne porjavi. Pa dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.