Domači bagelsi iz 4 sestavin
Tale recept je izjemno hiter – iz 4 preprostih sestavin do svežih bagel štručk v manj kot pol ure!
Uživajte jih samostojno, z najljubšimi namazi, v sendviču, z jajčki, ...
SESTAVINE (za 2 bagelsa):
* 80 g Manitoba moke Mlinotest
* 90 g lahke pasirane skute
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 1/3 čajne žličke soli
Premaz:
* 1 žlica mleka
Dodatki:
* Chia semena ali druga semena po želji – za posip
OPIS POSTOPKA:
V skledi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Dodaj pasirano skuto in premešaj/zgneti v mehko ter voljno testo.
Testo razdeli na 2 dela in oblikuj kroglici ter v sredini vsake naredi luknjo za obliko bagelsa. Premaži z mlekom in posuj s semeni.
Pečenje:
V airfryerju:
Peči pri 175 °C približno 15 minut, dokler niso zlato rjavi.
V pečici:
Peči v pekaču na peki papirju pri 180 °C približno 20 minut, oziroma dokler ne dobijo lepe zlate barve.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
ČAS PRIPRAVE: 30 minut





.png)
Komentarji (0)