Domače twix tablice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače twix tablice

Te doma narejene twix tablice so izvrstna izbira za zdravo sladico ali prigrizek, kadar potrebujemo energijo. So zelo okusne, ravno prav sladke, narejene iz polnovrednih živil ter primerne tudi za vegane. Poleg tega pa je tudi njihova priprava zelo enostavna!

SESTAVINE:
Piškot:
* 1 cup mandljeve moke
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1 žlička vaniljevega izvlečka
* ½ žličke soli

Karamela:
* 1 cup datljev
* ½ cup tople vode
* ½ žličke soli
* 1 žlička vaniljevega izvlečka
* 1 žlica masla indijskih oreščkov 

Čokolada:
* 100 g temne čokolade
* 1 žlica čokoladno-lešnikovega namaza 
* 1 žlička solnega cveta za posip

OPIS POSTOPKA:
1. Najprej bomo pripravili piškot. Pečico segrejemo na 180°C. Vse sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo piškota, zmešamo v posodi in maso razporedimo po pladnju (velikosti približno 10x20cm), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Maso potlačimo s prsti tako, da nastane enakomerna plast, debela približno 1 cm. Pečemo 20 – 25 minut na 180°C. Ko je piškot spečen, ga vzamemo iz pečice ter pustimo, da se ohladi.
2. Medtem, ko se piškot ohlaja, pripravimo naslednjo plast – karamelo. Datlje namočimo v toplo vodo za 10 minut, da se omehčajo. Nato jih damo v zmogljiv mešalnik, dodamo še ostale sestavine (razen vode) in mešamo, dokler ne nastane lepljiva zmes. Jaz sem uporabila maslo indijskih oreščkov MALINCA, ki izpopolni teksturo in okus, seveda pa lahko uporabite katero koli 100% maslo iz oreškov (arašidovo, mandljevo…). Po potrebi k zmesi po žličkah dodajamo toplo vodo, da se zmes bolje poveže. Nato jo enakomerno razporedimo po piškotu in postavimo v hladilnik za eno uro. Če smo zelo neučakani, lahko postavimo zmes za 15 minut kar v zmrzovalnik.
3. Nazadnje pripravimo še čokoladni preliv. V mikrovalovni pečici ali nad paro segrejemo 100 gramov temne čokolade. Za še boljši in polnejši okus k čokoladi dodamo božansko dober čokoladno-lešnikov namaz MALINCA. Čokolado prelijemo čez karamelo in posujemo z solnim cvetom. Postavimo v hladilnik za 15 minut, nato pa narežemo na 8 do 10 enakomernih tablic. Postrežemo jih kar takoj ali pa jih do 5 dni hranimo v hladilniku.

RECEPT PRIPRAVILA: Zoja Lovrak

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.