Zdrava domača čokolada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrava domača čokolada

Vsi čokoholiki, ki brez čokolade ne morete – spodaj je recept za odlično čokolado, ki si jo lahko napravite kar sami. Prijetno zdravo sladkanje!



SESTAVINE:

* 30 g bio temen manjmasten kakav ( vsaj 70%)

* 30 g kokosove maščobe (kokosovo olje)

* malo vode

* razni oreščki (pekan orehi, indijski oreški, mandelji, lešniki...)

* cimet

* 2 žlički stevie (ali kokosovega sladkorja)

* na drobno sesekljana sveža meta

* srebrna alufolija




OPIS POSTOPKA: V kozici na majhen ognju raztopimo kokosovo maščobo ter nato odstavimo kozico. Notri vsujemo kakav v prahu, po svojih željah dodamo cimet, sesekljano meto ter stevio (lahko tudi brez ali pa damo namesto stevie kokosov sladkor), dodamo 2 do 3 žlice vode oz.po občutku, tako da dobimo neko gladko zmes, nekje srednje tekočo, ne preveč gosto. Nato pripravimo en plitev krožnik ali pladenj, lahko tudi kakšen modelček za kako pecivo če ga imate in ga ovijete s srebrno alufolijo. Nato maso zlijete na krožnik ali model, nato pa čokolado okrasimo z raznimi oreščki, lahko dodamo tudi goji jagode, kokosovo moko, lahko še cimet posujemo po vrhu. Ko zaključimo pa postavimo v hladilnik za nekje 3 ure, da se masa ohladi ter strdi. Nato jo vzamemo iz modela in jo lahko nalomimo na koščke ali pa jo pustimo kar takšno. Opomba: Čokolada se mora hraniti v hladilniku, da se ne stopi :).



ČAS PRIPRAVE: 10 min

RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Artnak


,* 30 g bio temen manjmasten kakav ( vsaj 70%) ,* 30 g kokosove maščobe (kokosovo olje) ,* malo vode ,* razni oreščki (pekan orehi, indijski oreški, mandelji, lešniki...) ,* cimet ,* 2 žlički stevie (ali kokosovega sladkorja) ,* na drobno sesekljana sveža meta ,* srebrna alufolija , , V kozici na majhen ognju raztopimo kokosovo maščobo ter nato odstavimo kozico. Notri vsujemo kakav v prahu, po svojih željah dodamo cimet, sesekljano meto ter stevio (lahko tudi brez ali pa damo namesto stevie kokosov sladkor), dodamo 2 do 3 žlice vode oz.po občutku, tako da dobimo neko gladko zmes, nekje srednje tekočo, ne preveč gosto. Nato pripravimo en plitev krožnik ali pladenj, lahko tudi kakšen modelček za kako pecivo če ga imate in ga ovijete s srebrno alufolijo. Nato maso zlijete na krožnik ali model, nato pa čokolado okrasimo z raznimi oreščki, lahko dodamo tudi goji jagode, kokosovo moko, lahko še cimet posujemo po vrhu. Ko zaključimo pa postavimo v hladilnik za nekje 3 ure, da se masa ohladi ter strdi. Nato jo vzamemo iz modela in jo lahko nalomimo na koščke ali pa jo pustimo kar takšno. Opomba: Čokolada se mora hraniti v hladilniku, da se ne stopi :).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.